expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 16, 2009

Nina Faridah??!

Well well well!

Semalam episod terakhir Menantu vs Mentua. Ini satu-satunya drama melayu yang kami sekeluarga (my hubby, my dad, my mum and even Dania) follow dari episod 1 sampai le habis ni. Siap my dad boleh keluar statement ni..

"Next week dah xde Ain, kita nak tengok apa?" Boleh lagu ni?

Drama ni menarik, sarat dengan mesej dan pengajaran especially kepada young couple yang baru berumahtangga. Tapi yang bestnya, ada unsur-unsur lucy lucu. Dan yang paling saya kagum cara Rosyam dan Ain tunjukkan kemesraan sebagai suami isteri. Nampak mesra walaupun takde adegan peluk cium macam siri Rozana (Rosyam Nor & Rita Rudaini-hello! korang tu dah la laki orang, bini orang, main peluk2 sakan-geli okeh!) Nampak Erra Fazira pandai menjaga tertibnya selaku isteri orang.

Ok, nak cerita pasal episod semalam. BEST! Ya, memang kalau ikut hati dan perasaan, kita akan marah kenapa Ain terima dan maafkan Rosyam walaupun lepas kena tangkap basah and what not. Tapi saya rasa, diorang nak tunjukkan, sekeras-keras hati si Ain tu, ada jugak lembutnya, masih ada sayang dan cintanya. Ikutkan rasa, binasa. I don't know, tapi pada saya cara dia menerima Rosyam kembali tu adil. Sebab dia dah tunjukkan pada Rosyam yang dia marah, kecewa etc..at the end, dia maafkan. Sweet! No?

You forgive but you don't forget! Tapi si Rosyam tu memangla sengal yang amat! Baik lagi si Rizal (Jehan Miskin yang handsome iteww). Dah la handsome, bijak pulak tu.

So semalam berakhir dengan Ain bersalin tapi diorang tak tunjuk. Just tunjuk muka Rosyam tergamam. Confirm ada season 2 lepas Erra habis pantang. Adakah nama anak mereka Nina Faridah??? (Faridah tu nama mommy Rosyam)


Tungguuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!


14 comments:

Umi Nawfal said...

hahahaha.. betullah.. mmg best citer die, tp standard citer melayu bile nak abis tu cam tetiba jek! x puas ati sket lah.. n x leh terima lah nina faridah tu..

mamaDhea said...

ala.. saya ni kejap tgk kejap tak tgk episod drama ni.. ikutkan mmg naaaaaak tgk.. huhu..

MommyDania said...

acu: memang..time episod2 tu meleret2 kan, bila abis cam tiba2 jek

MD: alahai...xpe, astro dan ada repeat!

kirana said...

nasib baik awk dah summarize
kat sini..hihi

tak sempat nk tgk..chanel 613 jer on siang malam..nk pengsan dah rasa

kaezrin said...

x sempat nk tgk pun....mmg x dan ok...

MommyDania said...

kirana: ni pun nasib baik dania tido awal sbb demam, dpt le tgk

kaezrin: no worries, ada repeat on sunday kut.

mama uzma said...

mmg btui apa yg akak ckp tu...
bila iena ngok cita tu terbuka skit mata iena..(iena ni hati keras skit..keh3...)jadi kita sbg isteri sekeras2 mana pun kena ada lembutnya...baru suami x wat prangai kot...hehehee

noniey alias said...

aku geram tau sebab ain cepat sgt maafkan rosyam. hanya sekali perkataan maaf yang rosyam keluarkan, terus dia maafkan. so mesti season 2 nanti rosyam buat hal lagi. hehehe.. tak pun mak mentua dia tu sebenarnya buat2 baik sebab nak cucu dia je. kuikuikui

MommyDania said...

MA: jgn keras2 sgt. keras2 manja xpe..hehehe

noniey: baca kata umi mawfal, bila nk ending,cpt je abis. tu psl cpt sgt dia maafkan kut. kita tgu season 2!

Fateen said...

huhuuu, niat di hati mmg nk tgk episod last ni tp hubby ajak makan luarlah plak.. tunggu ulangan jer lah nnt..

mama uzma said...

keras2 manja ye.....
mcm aka mesti manja..muka pun lembut je....keh3...

MommyDania said...

fateen: hey!! mana lama xde. bz wat tudung yek?

MA: erk..lembutkah aku? awwww...malu i..

mama hannah said...

huhu,xdpt jgk tgk last episode mertua vs menantu,hubby watched official launching of exora @ tv1..xpe,ada repeat today @ 6pm.. :)

l i e y n said...

aku baru nak tgk petang ni...cheh!!