expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 25, 2009

Iklan Kacip Fatimah

Oh oh....saya bukan nak buat iklan, apatah lagi promo. Saje nak mengutukmengomen.

Pernah tak you all tengok iklan Kacip Fatimah kat tv. Yang mana? Ala...yang ada seorang minah, atau isteri sedang sikat rambut kat bilik sambil mata menjeling-jeling ke arah tingkap. Lepas tu, ada scene seorang mamat, si suami sedang pandu kereta dalam perjalanan pulang ke rumah dari kerja. Waktu dah malam. Si suami sampai di rumah, bergegas masuk sambil berkata, "Ayang, abang dah balik" dan si isteri menjawab "Ayang kat bilik". Si suami bergegas ke bilik (siap ada sound effect berlari naik tangga), and then tau-tau dah gelap rumah. Apa jadi? lu pikir la sendiri!!
Harus ke iklan air tenaga berunsur sebegitu rupa. Adakah consumption air begitu memang untuk satu tujuan saje? Cetek betul lah minda diorang nih!


p/s: dialog iklan sebenar mungkin berbeza ya. mak tak hafal betul-betul la pulak

5 comments:

~ Ibu ZAAZ ~ said...

memang mengong iklan tu...ada lagi satu iklan yang sama cam tu...iklan kopi yang ada jin ijau besar super power tu. sama gak. lepas minum, begegar2 dan becahaya umah. ntah hape2 ntah. org nak beli pun malu nanti takut org ingat untuk tujuan tu jer.

honeylanz said...

iye tul..iklan tu ntah pape..

Zuhaini said...

saya rasa depa tau, rakyat malaysia (read: melayu) amat suka mencari minuman untuk tujuan "itu". so iklan2 pun ala-ala gitu la. kan..? :)

Fid said...

pendapat peribadi saya
saya menyampah iklan berbentuk ala2 #$% tuuuu

kacip fatimah kaya khasiat bkn utk akan 'kisah2' itu saja.....

sama le ngan tongkat ali
sebut tongkat ali sure dok kata baik utk lelaki
utk wanita juga bagus...
cara derang promo tu yg #$$%^&
hehehehe

noniey alias said...

satu lagi yang aku geli iklan lisdawati dgn laki dia.. fauzi tu... memang geli geleman aku tengok