expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 4, 2009

Baby Scan - Terharu

Minggu lepas pegi buat baby check-up and scan. Alhamdulillah, semuanya ok. Baby is kicking happily. Siap ada skali tu dia angkat tangan as if melambai (ni doctor la cakap, saya tak paham sangat pun).

Dania pada mulanya sangatlah excited nak jumpa baby adik. Skali sampai klinik jenuhlah dia tanya mana baby adik. Bila tunjuk baby adik dalam scan screen tu...muka dia blur. Well...apa nak expect budak 3 tahun paham kan? Saya tengok pun masih blur² lagi. Asal nampak je kena tanya doctor itu apa..ini apa. Haishhhh...

Cuma yang buat saya terharu tu...bila doctor cakap, "Dania...nampak tak baby cakap hai tu" merujuk kepada situasi baby angkat tangan ala melambai tu. Dania pun angkat tangan cakap...













"Hai baby adik...ni Nia"

Ohh....terharu mommy! Macam tak percaya pulak anak dara saya tu dah besar. Ala² dah ready nak jadi kakak. Saya sendiri belum ready untuk tengok dia sebagai kakak. Ohh... Sebelum bangun dari katil tempat scan tu...sempat lagi dia kiss perut saya. Dia cakap, "Abah...Nia kiss baby adik."

Saya sebakkk......sob sob sob...


5 comments:

noniey said...

tetap maintain dengan nama Nia..bukan kakak Nia.. hehehe...

honeylanz said...

okla penerimaan dania! ac dulu 1st scan, dia menyorok blkg abah dia. muka dia nampak upset n so sad aja.. mcm x redha aja nk ada adik!! now, dia leh main kejar2 dgn adik dah ;)

jua said...

i pun jadi sebak babe..

AppleCrux said...

oh..sebak sungguh bila baca nih..

Nurhayati said...

sweetnye.. tak sabar dania nak ada adik tu kan..