expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 9, 2009

Kalau tak reti berjanji masa...

Jangan berjanji!

Ohhh...saya geram sangat! Orang kata tengah puasa ni kena bersabar. Tapi sabar² pun ada limit jugak kan?

Saya memang diajar papa saya supaya menepati masa. Kalau pukul 11am, jawabnya 11am la. Bukan 1115 ke, 1130 ke, hatta 1105 skalipun. 11 is 11! Tapi biasalah, kadang tu memang lari la jugak few minutes kan?

So pagi tadi I should have an appointment at 11am at some resort kat hulu langat tu. I reached there 1050am. I give myself 10minutes to touch up etc. Dah kul 11am tu saya call client saya tanya kat mana. Dalam hati mungkin dah dekat. Tau dia kat mana? Still in the office kt Setiawangsa.

WTH???

Geram ok! Dia cakap dah nak kluar la. Ok fine. Saya pun tercongok² sorang diri kat resort tu. Kalau kt mall ke kedai makan ke ok jugak. Bolehlah jalan² ke makan ke apa ke? Sudahnya saya beli newspaper kat gerai pakcik sebelah dan baca. 1130am, saya call lagi. Guess what?

Baru naik kereta. Hello!! Aku tau ko tu client aku tapi boleh tak respect people's time? Kalau takat lambat 5 or 10 minit saya ok lagi. 30 minit pun xpe but not 1 hour!

Ohh....sabar...sabar...


3 comments:

honeylanz said...

mmg geram la if berjam² lewat!

Fzlna said...

aku pun mmg fantang kalu org lambat ni...grrr...

ibusinga said...

betul...pantang sungguh orang2 mcm ni..
and..kalau dah tau nak terlambat..just inform je lah..pospon ke..kensel ke kan...