expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

November 5, 2009

Dah 70

Ye dek non...berat saya dah cecah 70kg. In fact, to be exact its 71.5kg now! Urghhhhhhhhh!!!

Tapi saya tetap happy sedikit sebab berat maksimum semasa pregnant Dania dulu adalah 78kg. Sekarang walau sudah 70+kg, saya ada tiga bulan lagi. Kalau ikut congakkan saya, andaikata setiap bulan cuma naik 1kg (ohhhh pleaseeeeeeeeeeeee), maka jangkaan berat maximum saya adalah 74.5kg atau 75kg. Ini kalau optimis dan saya tidak melantakmakan semahunya sepanjang 3 bulan akan datang walaupun sekarang nafsu makan adalah pada tahap tertinggi!





Ohh...macam mana mau turunkan 20kg itu??? Stress...stress...stresssssssssss!


10 comments:

MommyCT said...

tak dapek nak nolong eh..den nak bosarkan badan kekeke

mommylyssa said...

lagi 3 bulan jer fatin??? waaa... rasa macam baru jer harituu u blog pasal pregnancy...

linahilmin said...

adeh, bab turun ni mmg pening! my girl dah setahun, i tak kurus gak lagi!!! lemak dah tepu!!!

Nanak said...

kalau tinggi takpelah..i tak dpt bayangkan kalau i nak 70kg..OMG...so far, dah naik 1kg..hmm

mama uzma said...

x pe kak..
kejap je tu nanti turun blik berat tu..lain la iena masa ngandungkan uzma nak kat 70kg bebeza ngan sblum 48kg..mmg stress nak kembali ke berat asal

honeylanz said...

xpe dlm pantang nnt pulun shed 20kilos tu

MommyDania said...

MCT: ah kamu...i jeles tauuu!

MLyssa: ahh..lg 3bln jek! cpt kan? tp skrg rasa xsabar dh..xlarat carry perut

Lina: iskk..iskk..mmg la payah nk turunkan nih kan?

Nanak: baru 1kg? bpe bln? iskk..jelsssss

Iena: awat pi tambah stress akak dik oiiii

Has: pulun ehh!! harusssssss

ibusinga said...

full time nenen...
sure kurus cepat..

MN said...

12kg insyaallah boleh turun lepas baby keluar. lagi 8kg itu,sendiri mau ingat :(

am said...

akak, ada kenal mn2 confinement lady area shah alam/subang jaya x? hehhe tgh survey CL nie, kalo boleh nk yg ok jgkla price n servisnye...