expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

December 9, 2009

Sapa Mau?


Setiap kali (ohh...tidaklah setiap kali sebenarnya) saya ke Muar, saya mesti beli mussel (kepah kan?). Especially kalau memang musim orang menjual mussel nih. Eh, sekarang tengah musim la. Masak apa? ohh..macam² weh! Paling sempoi saya masak sweet sour atau goreng pedas. Nak western? Bisa dong..bikin saja mussel in butter sauce (ala..macam kat manhattan fish market tu..4 ketul rm13). Mussel nih tidaklah se gah mussel new zealand tu, tapi close enough. Padanlah dengan harganya 3kg rm10. Murahkan? kan? kan?

Weekend ni saya balik Muar (lagi). Kalau ada uols nak kirim² mussel nih, insya Allah boleh. Saya balik KL on Monday so Monday jugaklah uols kena amek mussel tu dari saya dan masak dan jadikan hidangan dinner yang marveles untuk keluarga anda. Haa....best tak? Tak yah masak benda lain dah. 3kg tu banyak wooooooooo!!!

Mau? Call atau sms saya ok. Kalau ada mussel tu nanti saya call uols to confirm. Takut jugak takde pulak orang jual kan. Nombor I (I la pulak kan) kosongsatusembilanduaenamlapantigaenamtigalima.



13 comments:

jua said...

nak!!

3kg ok.

jua said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Queenin Murni said...

ui, kalernya cantikk.. tapi mak tak pandai makan ni.. :P

apa beza rasanyer ngan lala? :P

Queenin Murni said...

eh.. penah makan.. penah penah.. tp yg siap kopeknyer.. ahahah! ya ampun.. :P

MommyDania said...

Jua: buleh2..nt calling2. eh, u sms ke i la no u. cmne nk calling2 ;p

QM: aiseh..ko kopek sendiri la. hahahahaha

Ealyie said...

waa.. org Muo kah? ampunkan aku beb..;) Katne?

Ealyie said...

btw, org panggil ni Kupang kan? Kepad yg kaler putih tu.. ;)

MommyDania said...

Ealyie: laki haku org Muo! hehehe. parit amat. ko tanya lebih lg aku tak reti jwb dh. ko batu pahat kan?

KV said...

nak kirim!!!!
tapi jauh nya lahai..huhu

m-i-o said...

eh, kaler dia memang cenggitu ekk? a bit greenish? ke mak yg rabun warna?

mak pernah makan yg siap masak je. so tak tau apakah rupanya yg sebenar.

eh, share sket resepi. mak tak pernah masak menatang yg bercengkerang ni. kerang pernahla. kahkahkah!

tp menatang ni kalo masak sweet sour, kita belasah dgn cengkerang2 tu sekali ekk? ke kena kopek dulu siap2?

Fid said...

buk
masaelahnya buk saya enggak tahuk bagaimana nak masak...sedap??
ke jemput den pi 'mentenkedarah'??huwahuwa..komen dgn word tak sopan plak dah....

MommyDania said...

KV: alamak kak, tak dapek nak tolong weh..nk courier pun diorang xnak anta

MIO: mmg lagu tu la kaler dia. greenish. dh masak pun green jgk.

Fid: ala..mcm masak sweet sour udang. sama jek! ajak mkn kt umah, alahai..nt den wat party mussel yek!

mama uzma said...

akak iena nak gak tapi yg siap masak..ok x...??hihi...
sedapnya kak...