expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

January 4, 2010

Ready Babeh



Pejam celik, sudah makin dekat EDD saya. Kalau tak hujung bulan ini, awal bulan depanlah. Badan pun sudah makin tak larat nak bawak baby adik nih. Bila berjalan, perut ke depan, badan ke belakang. Haa...part ni Dania paling suka ajuk. Kadang tu siap dengan mengeluh, "Nia sakit pinggang la mommy bawak baby adik." Suka² je budak sorang nih!

Some say I didn't look pregnant. Ohh...bukan dari bentuk fizikal rabun ke buta tak nampak perut besar gabak nih! tapi dari segi pembawakan diri saya. Yes, I'm still active going here and there. Jumpa clients ke, jalan² ke. I prefer to be walking rather than sitting. Tak boleh duduk lebih dari 15min, maka sakitlah di bahagian bawah nun. Rasa tegang mencengkam. Kalau jalan lagi ok. So tidak munasabah saya boleh tawaf KLCC lebih kerap dari parents saya. Sampai diorang naik risau pulak kut saya rasa nak beranak nanti.

Tapi bodyache is everywhere. Almost setiap malam saya akan sapu tiger balm atau yoko² sebelum tido. Baru dapat tido dengan selesa. Kalau nak berpusing, jangan katalah. Kadang tu sampai menitis air mata. Hover!!

Well, kesimpulannya, insya Allah, I'm ready for labor. Keluarlah baby adik dengan selamatnya. We all dah tak sabar nak jumpa baby adik nih. Ngeeeeeeeeeee

4 comments:

KV said...

insyaallah selamat semuanya

Queenin Murni said...

ya.. semoga semuanya selamat to both of you!! tak sabar nak tunggu itu baby adik's special appearance.. :)

ibusinga said...

yess....
sikit lagi nak sampai finishing line..
:)
'tawaf KLCC'yang tak tahan tu..
ekekeke...

m-i-o said...

cepatnya masa blalu. dh nak bersalin dah?

aku dulu pun sakit2 badan. tiap2 malam kaki cramp. fuh, memang mencabar.

tp aku pun sama, takleh nk duduk lama. sakit kaki, sakit pinggang. lebih rela bjalan ukur bangunan :P