expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

February 12, 2010

Cerita Dania

Yes! Seminggu dua ni duklah cerita pasal Nisha je kan...Nanti kalau Dania baca blog mommy dia ni, macam dah lupakan dia pulak. Ok...lets talk about Dania.

Hmm, setakat ni Dania gembira dengan adanya adik dia Nisha. She's also protective. Pantang orang datang melawat, haruslah dia sekejap-sekejap datang check Nisha dalam cot. And don't ever start with boleh-tak-bawak-adik-Nisha-balik kind of question. Pernah sekali she went ballistic and cry so loud. Mungkin dia ingat betul-betul orang tu nak amik adik kesayangan dia.

Dan paling haru adalah setiap pagi bila dia disuruh ke school. Ohh..drama ok! Kalau boleh dia tak nak pegi school sebab nak jaga Nisha. Saya tak kisah kalau dia duduk rumah tapi I don't want her to be dependant sangat. Nanti sooner or later dia kena jugak ke school kan... And saya takut dia akan miss lots of things from school.

She's also very helpful when it comes to her adik. Boleh disuruh macam-macam. Amekkan baju, tuala, kain selimut, bantal. Anythinglah as long as berkaitan adik dia. Cuma sometimes dia tak sabar. Dia cakap Nisha ni selalu tido je, tak nak main dengan dia. Ohh Dania...

Mintaklah sampai besar dia sayang adik dia.

Nia sayang adik Nisha?
Sayang.
Sayang macam mana?
Sayang banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!


Ohh...kadang-kadang saya mcam tak percaya saya dah ber-anak dua. Seriously!

5 comments:

JaNnAh said...

Moga Nia sayang adik smpai bila² k.. achic! u got to believe it!!! dah ada 2 handbag..

MommyDania said...

Achu: 2 handbag eh! yg 1 tu confirm xblh shoulder carry, patah bahu I tau! hehehehe

Queen said...

bagusla...jangan jadi macam anak buah i...bila org tanya boleh tak nak bawak adik balik...dia selamba jer kata

"ambikla"

ekekek..agaknya die jeles, semua datang tegur adik dia je dulu..dia yang dulu jadi princess skang dah turun pangkat..eekeekekke

ArELeEz said...

soooo.... sweetlah!

Queenin Murni said...

percayalah, anak mu sudah 2.. :P

and the timing is just right i guess. Nia is big enough to be a big and caring sister. :)