expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 11, 2010

Apa Kaitan Awan Dania Dengan Dania?

Banyak kaitannya. Ohh, bukan secara direct. We all tak de kena mengena atau pertalian darah dengan Scha Al Yahya tu. Tapi secara indirectnya.

Sekarang, nak suruh Dania buat apa-apa, mesti kena relatekan dengan Awan Dania. For instance, bila disuruh makan sayur, kena cakap, "Nia, kalau makan carrot, brocolli ni nanti cantik macam awan dania tau". Dan ini jawab balas dia. "Ye ke mommy? Haa...Nia cantik macam awan dania." Dan terus makan segala sayur yang ada.

Begitu juga bila nak potong rambut dia. Jenuh pujuk-pujuk. Akhirnya, "Nia, Nia nak rambut macam awan dania?" Of course jawapan dia nak kan. "Haa....kenalah bagi abah potong sikit. Sikit je, nanti baru macam awan dania" Maka dengan tak berapa rela dia biarkan abah dia potong rambut dia. Sikit je pun...

Macam-macam lagilah...Tapi paling best bila nampak aeroplane je....









"Mommy....tu Nia jadi awan dania!!" sambil tersengih-sengih cute dan muka berangan.

7 comments:

honeylanz said...

comel aja dania sebut : tu Nia jd awan dania"

noorul said...

so comel... :)

MommyDania said...

Has: tu la..siap dgn aksi2 konon jalan mcm si scha tu. aduhaiii...

Noorul: thanks ;)

m-i-o said...

kang kalo nisha tanya,

"awan nisha mana mama?"

apa ko nak jawab, nyah?

:P

honeylanz said...

dapat bygkan mcm mn..scha tu comels..suka tgk dia ;)

Mama Adib said...

tak kisah la beb janji anak buat yg baik

ku ni nak pujuk adib gunting rambut jenuh fikir ganjaran.. semua dia reject alasan -geli

CiKaYu said...

sungguh comey...