expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 5, 2010

How Do You Feel About People Touching Your Baby?

Ok, let me rephrase it. How Do You Feel About Strangers Touching Your Baby?

Especially your newborns up to, say, 6 months old.

How do you feel?
What are your reactions?

Share it here please...

7 comments:

m-i-o said...

frankly, i don't like it.

seriously. sy tak suka org gomol2 baby sy. sy tak suka org dokong2. apatah lg cium2. adoi. tolonglah.

sy tak cium anak org pun?

pegang sikit2 oklah. tp jgnla smpai baby tu pun naik lemas. apatah lagi strangers yg selesema, batuk kung-kung-kung, sedang merokok, tak basuh tangan. hisy.

maafkan sy. semua orang ada benda yg dia tak suka, kan?

Queen said...

saya suka pegang baby..jumpe mana2, mesti nak cuit...tapi paling kuat pun kat tgn dia la...takpun kaki dia..paling tak tahan sangat kat pipi dia..cuit jela...pegang lebih2 tidak...

lainlah kalau sedara mara...itu pun sedara mara dekat..kalau sedara mara jauh pun sama seperti orang asing...

sebab saya tau say apun tak suka orang buat lebih2 kat anak saya nanti...jadi cuit2 ok la..

kot...ekekek

jua said...

org akan kata i sombong sebab tak dukung newborn bila i ziarah. sebenarnya,bukan taknak tapi saya cuba jaga hati ibu. i masa pantang dulu, orang dtg ziarah angkat anak i pastu cium2 gomol2..i ada sikit panas hati especially bila anak i tgh tidur. mmg bunyi macam kejam. but masa tu, u dah lah dalam pantang, penat, tak kuat badan...bila anak dah tidur tu kira masa kita nak rehat lah. sedap2 baby tidur, org dtg kacau2 pastu dia bangun...mau tak i jadi macam meroyan.

bila besar up to 6months tu, agak2 ah kalau tak sihat tu mmg cubalah tak payah nak cium baby atau gomol. cuit-cuit ok. tapi bila dia tidur, takat cuit takde niat nak bagi dia terjaga...i ok lg.

Queenin Murni said...

hmm.. depends on the appearance of the person, boleh?
bunyi mcm bias, tapi kalau org tu comot2, sy mmg tak suka..
otherwise, sy suka jugak tgk org pegang n adore by baby. :P

aizuraawang said...

kalau pegang dgn tgn jer, usik2 kaki, pipi or tangan baby, i still ok...

tapi kalau strangers cium2 muka baby with their lips yang tak tau dah usik apa, rasa macam nak lempang jer...

tapi i pun sama mcm Murni...tgk appearance org tuujugak.

pu3natul said...

kalau i visit newborn, i won't touch the baby. tgk dr jauh je. now with IY i won't let him near the baby too. we never know what kind of germs we have on us.

but since u cakap bawah 6 months - come to think of it, kita baru perasan that I seldom dukung anak org lah (ni baru sedar).kalau awak tak buat entry ni, kita mesti tak perasan kot kita ni jenis tak pegang anak org.

masa IY dlm pantang, kita pun tak comfortable bila org gomol2 dia. and i hate it when people cuit2 him bila dia tgh tidur..grrrr!! don't they know how hard is it to get him to sleep??

CiKaYu said...

honestly, i dont like it. i feel uncomfortable and i just feel, that strangers is going to harm my baby. maybe some people are fine with it, but to me, honestly i dont like it.