expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 28, 2010

Alkisahnya...

Sebenarnya halnya kecik je. Mak pak Dania dah lambat pagi tadi. Dia pulak dah dalam kereta baru cakap watch dia tinggal. Sibuklah nak bawak gi school. Saya pun cakaplah bawak esok je sebab dah tertinggalkan. Merajuk nak jugak watch tu. Sekali lagi saya cakap esok je. Sambil bawak keta menuju ke school dia saya duk lecture dia. Bila mommy cakap kena dengar, listen to mommy, jangan lawan yada yada yada. The same mothers would nag. No?

Anyway, sampai je kat school, I dropped her off and just walked away. Biasanya memang dia akan salam dulu hugs and kisses segala tapi kali ni dia jalan je menonong dan saya pun jalan je menonong. Tapi, as a mom, sayu pulak saya rasa so saya patah balik dan pegi nak kiss dia. Ego tetap kuat, saya hulur tangan suruh dia salam. Dia punya ego lagi besar rupanya. Dia diam je tak buat apa-apa. So saya pusing, dan dan dia peluk saya sekuat-kuatnya dan nangis. Nangis hiba menjurai-jurai air mata.

Dah adegan drama kat school. Pujuk² cakap mommy sayang Nia etc semua tak reda jugak. So saya pujuk lagi dan ajak pegi breakfast dlu. Alang² dah lambatkan, biar lambat terus. Barulah reda nangis, dalam keta baru nak cakap...

"Mommy, sorry mommy" suara tersedu sedan.




Iye sayang, mommy sayang Nia. I love you so much!


Ntahlah...maybe its my fault jugak. I treated her like she's a big kid, padahal baru 3 tahun lebih. Kadang² saya expect her to be matured when she's only a small kid. And sometimes a baby to me. Apatah lagi skrg ada Nisha, mungkin dia saja nak curi perhatian saya.

Sorry sayang...


7 comments:

honeylanz said...

alahai sedihnye... has rs betul kut..Dania nak tarik perhatian mommy... sbb dia mungkin dah nmpk nisha as a competitor agaknye. mujur fatin pandai memujuk...

FAM said...

Has: tu la. masih dlm mode adjusting. pujuk ajak makan, huhuhu.

Cutestamoi said...

Oloh.. cedihnye Nia.. tapi nape Mak pak gi keje lmbt? Mlm td ade hal ke? then pg2 kene mandi lame? hahahahahaha! :p

FAM said...

Erma: ko keji! keji! hahahahaha

TopsyTurvyMum said...

i sebak kalau jadi u bila dia peluk2 minta maaf tuu..

kadang my kids pun tinggal brg kat rumah..
tapi budak lelaki ni lain sikit, degil semacam..taknak turun kereta selagi tak balik ambik brg yg tertinggal tu..nasib rumah dekat ngan sekolah..

mama uzma said...

bezakan kak bila dah ada anak lbih dr sorang..kena pandai main peranan...nanti agaknya uzma pun mcm tuh..skang ni pun byk bersabar layan krenah dia pagi2...huhuhuu

cikayu said...

oo..saya boleh faham situasi ini. mmg rasa sesak dada bile berada dlm keadaan cam gini kan...dont worry, ur girl is a strong girl..