expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 16, 2010

Dah nak abis musim ko baru nak sibuk-sibuk?

Lihatlah tangan urat-urat membelah durian. Semangat tu...


Aah. Kan dah nak abis musim, mak ni baru nak bercerita. Huhuhuhu. Saya ni bukan pemakan durian tegar. Dari kecik memang tak pandai makan durian. Tapi kalau dibuat jadi kuah durian makan dengan toasted bread, saya memang suka.

Tapi, dah tua-tua sejak beranak, saya jadi suka. Tapi tidaklah suka sangat. Takat makan dua tiga empat ulas saje la. Lepas tu muak. Baru-baru ni Mr Hubby bising sebab belum sempat beli durian musim dah nak abih. Haa...dia pemakan durian tegar. Kebetulan satu hari tu saya ikut officemates pegi lunch nampak ada orang jual durian tepi jalan. So secara julung-julung kalilah saya beli durian. Main beli je ikut abang jual tu cakap. Elok kata dia, eloklah kata saya. Ntah dia kelentong saya ke apa, wa pu chi tau.


Syukur jugak, abang tu tak kelentong saya. Ish...awal² dah buruk sangka, kesian abang tu. Ampun! Ni durian grade biasa². Kan ada durian D24 ke apa yang orang kata sedap sangat tu. Hmm...I've yet to taste it.


4 comments:

honeylanz said...

hmm.. terbyg aja durian kt Balik Pulau...sedapp ehhh

FAM said...

Has: i've yet to master the art of durian ni. hehehe

fazi said...

hmm..aku pun skang ni pulun gak mkn duyan..kalo buat serawa laagggiii best...D24 aku xsuka sgt sbb terlampau tebal, cepat muak..

FAM said...

Fazi: kalo aku time pantang pun aku mkn je. Hahahah