expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 6, 2010

Mana Tak Tumpahnya Kuah Kalau Tidak ke Nasi

Itu pepatah lama kan. Biasanya merujuk kepada sifat atau sikap yang diperturunkan dari ibu bapa kepada anak. Correct me if I'm wrong.

Semalam sudah nampak ada satu sifat yang ada pada Dania telah diperturunkan oleh saya kepada dia. Bezanya, sifat itu exist masa saya dalam alam persekolahan menengah tapi sifat itu diwarisi Dania sekarang, as in, she's only 4!

Sifat susah nak cari kasut! Hahahahahaha

Semalam satu hari suntuk mencari sandal pilihan Dania. Geram sangat, tunjuk itu ini semua dia tak berkenan. Tak padan kecik, peelnya macam-macam. Itu tak kena, ini tak kena. Dah jumpa yang berkenan, saiz pulak takde. Adooiiiii!

Macam nak pitam rasa. Plan asal yang nak keluar sekejap bertukar ke sehari. Sudahnya, anak-anak kelaparan sebab mommy takde bawak bubur untuk Nisha langsung. Diorang makan biskut je la. Kesian tak? Huhuhuhuhuhu

Well, a bad day turns out ok after all. She settled with a BARBIE shoes and sandal. *sighhh*

Pengajaran:

Lain kali beli aje kasut, bawak balik dan tunjuk, as in macam bagi hadiah. Sure dia lagi suka kan?


2 comments:

ArELeEz said...

tp, bahaya jugak! sbb buatnye dia xsker & xmo pakai kasut yg konon2 as pressie tuh, x ke rugi di situ..?! he3..

FAM said...

Areleez: so far trick bg hadiah ni berjaya. dia suka je sbb lg excited dpt hadiah tu. hehehe