expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

November 4, 2010

Makan-makan di Halia


Ahhh....cerita makan lagi! Apa nak buat, ini adalah nikmat hidup yang Allah bagi pada kita maka haruslah nikmatinya. Gitu kan? Kali ni saya bawak uols ke tempat yang tersorok sket. Sangatlah tersorok sampai tak ramai orang yang ada. Ohhh, sungguh haven laa. Makan pun boleh tahan. Quality not quantity. Why? Sebab buffet spread tidak banyakkkkkk sangat tapi each and every food ada taste. Kira sedap.

Saya ni kalau pegi buffet, tidak semua saya try atau makan. Saya pilih mana-mana yang saya suka atau food yang saya tahu saya takkan buat dan takkan pandai buat. Since dah tak boleh buat, might as well savour it mana yang ada kan? That is why saya tak gemar buffet melayu. Sebab untuk bayar rm40 seorang dan makan gulai tempoyak ikan patin, daging masak kicap bersama ulam-ulam adalah membazir. Baik terjah kedai-kedai makan kat Kg Baru tu. Lagi nikmat!

Eh, dah menyimpang pulak. Okla....sapa-sapa nak pegi makan kat Halia ni, silakan. Saya recommend kalau uols mahu good food, bukan lots of food. Ada beza ok.



Masuk-masuk je dah nampak kambing sekor nih. Amatlah sexcited sekali. Saya sekeluarga adalah pemakan kambing tegar. ngeeeeeee


Cold cuts and salad adalah favorite saya. Wajib ambik kalau makan buffet. Kenapa wajib? Sebab ada banyakkkkkkkkkk pilihan dan semua tu saya tak reti buat. Hahahahahahaha


Macam biasaaaaaaaaaaaaa.....kambing golek-golek mesti ambik!! Sangat lembut, juicy dan sedap to the max.


Juga dessert wajib makan kalau ada. Bread butter pudding. Tapi kali ni tak mengancam sangat!

Ada juga menu-menu lain. Jangan risau. Yang saya tunjuk ni hanyalah sebahagian dan ini adalah top three favorite saya. Sapa mau pegi, jangan lupa ajak saya. Hahahahahaha

Halia @ Sime Darby Convention Centre
03-20893799


3 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

setuju, mkn kt halia mmg sedap! sy dah p dlm 4 kali rasanya..mmg puas hati...hehehe

FAM said...

Sue: uish...dasyat, smpi 4 kali. menu tukar-tukar tak?

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

tukar2.... ada sekali paling best dia masakkan Philippines style.... shedappp kita pilih2 lauk lepas tu cheff dia masak..yummeh .. ada yg dia dtg tiap table dia tanya ayam or ikan yg di panggang... hehehe mmmg suka pegi mkn kt situ :)