expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

December 2, 2010

Sedu Sedan Tahan Sebak


Orang perempuan ni kan hatinya lembut. Mudah tersentuh, mudahlah nak ngalir air matakan? Kecik hati sket je, nangis. Kecik hati banyak, meraunglah kekdahnya. Hahaha. Haaa, kadang tu happy sangat pun sampai nangis. Betul tak?

Tapi kalau depan orang, terpaksalah tahan-tahan sket. Kalau cute cam baby tu, takde hal lah. Tak naklah sampai orang keliling perasankan? Nanti mau diorang check keliling kut ada hidden camera orang duk shooting ke apa kan? weeeeeeeee...

Camtulah saya beberapa hari lepas. Malam yang gerimis tu, depan-depan orang duk tahan sebak, tahan mata dari mengalir. Mata tu memang dah berair lama, tapi control jangan sampai jatuh. Tak macholaa Malu orang nampaklaa konon. Tapi dalam duk tahan-tahan tu, jatuhla jugak. Kan dah cakap, hati perempuan ni lembut, mudah sangat nak ngalir air mata.

Tak perlulah saya cerita kenapa saya tahan air mata dari mengalir. Biarlah rahsia. Biar saya dan keluarga mereka saje yang tahu. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Tak caya?


























Gigih ok tahan air mata dan hingus makan Nasi Ayam Penyet kat Wong Solo ni. Sambalnye amatlah pedassssssssssss tapi sedappppppppppppppppppp! Sedapppppppp punya pasal kena makan banyakkkkkkkkkkkkkkk jadilah srot sret srot sret tahan pedas. Tak pastilah berapa kilo cili depa letak dalam sambal pedas manis sedap ni. Ishhhhh.......


5 comments:

Queen said...

ihik..ihik..ihik..
kalau nik mesti dah berpinar mata tahan pedas...tak bleh dah nak borak2 dah..hehehhee

FAM said...

Queen: mmg!! tp klau xmkn sambal dia, tak sedap. kena jgk makan.

Joy said...

kn standby tissue n gula-gula..;)

MarDiah said...

Pergh.. siap keluar api kat mulut kalau pedas camtu...

cc said...

ya Allah!
terus menelan liur tgk gmbr tuh kak. elok2 tak teringin nk mkn nasik...lps tgk tu terussss (lu pikir la sndr)

uwaaaaaa