expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

January 7, 2011

Gastronomic Adventure


Pernah ke Ikea pada waktu Christmas's eve? Kalau tak pernah, saya nasihatkan tak payah. Hazab! Terutama untuk mendapatkan tempat duduk di meja besar bagi menempatkan 6 orang dewasa dan 2 orang budak yang taknak ke tempat lain selain dari tv area. Berebut-rebut tu perkara biasa. Nasib baik tak sampai kena gaduh tarik rambut bagai.

Ok, selesai cari meja, misi cari makanan pula. Orait, bukan cari sebab food counter memang dah tahu di mana. More to, misi beratur dapatkan makanan. Dah serupa beratur amek makanan kebajikan orang pelarian. Betul!


Tengok. Betapa panjangnya beratur nak beli makanan. Terpaksa beratur hampir 15min semata-mata nak makan meatball. Haru!


Saya sangat suka dengan konsep troli ni. Rasanya foodcourts di KL ni patut aplikasikan juga. Senang nak beli makanan untuk banyak perut (atau perut besar).


Demimu meatball, gigih haku beratur lelama. Nasib baik ada twitter dan fesbuk. Hahahaaha


Ini bukan saya punya. Tak ingat dah sapa punya sebab ada 6 hidangan berbeza untuk 6 perut yang kebuluq. Tak sempat jugak nak snap gambar lain-lain sebab ahli jemaah dah bedal semua. Rupa yang tinggal amatlah tidak semenggah untuk di tatap. Hahahaha

Ohh....budak 2 orang makan Daim cake yang amatlah sedap juga! Sesuai benarlah dikatakan makan di Ikea adalah adventure.follow me on twitter: fatinmojo ;)

1 comment:

CiKaYu said...

salmon tu buat saya teringin je FAM.