expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 15, 2011

Jangan Tiru Resepi Ini


Ada sesapa mau? Berani ke? Saya cakap siang-siang pandang-pandang, resepi ni bahaya nak bagi. Memang nampak sedap kan? Dengan lelehan lava chocolate tu. Masyukkkk



Motif ulang tayang gambar sama? Saje kasi bako. hahahahha



Sebab hasilnya akan jadi begini.


Tumpahan gunung berapi chocolate. Pada hemah saya, acuan saya adalah terlalu banyak untuk bekas yang sedikit kecik, sebab tu cake tu ala mendap dan cair. Tapi pada tekak ahli rumah, sangatlah sodap sebab sekali hadap terus habis separuh cake. Maka, kondifenlah saya mengatakan cake ini gagal pada rupa, lulus pada rasa.

Sekian.



5 comments:

cc said...

marble choc cheese cake kan?
jd kes mendap ni sbb choc cake nya blm masak, suhu api salah kot?

sy pernah buat jd mendap tp choc cake nya masak. lesson learnt kalau tak nak bg mendap: lepas masak jgn keluarkan terus dr oven, bukak pintu oven and biar dia sejuk dlm tu dulu (sbb cheese texture tu yg buat mendap kalau keluarkan panas2)

Sekian, tips percuma =P

FAM said...

CC: gitu celeb baker? hihi. mungkin jugak. sexcited punya pasal, ting terus keluarkan. bg rest pun 2 minit je terus potong. tumpah merembes terus. eh, awak ari tu bakar cake dlu then masuk cheese? resepi ni bakar together.

Anonymous said...

recipe please!! :)



-zaireen

FAM said...

Zaireen: ko tak baca tajuk? :p



nt aku email ye. hehehe

Anonymous said...

hahahah! thanx babe! :)




-zaireen