expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 12, 2011

Bandung 2011


Tujuan ke Bandung tiada lain melainkan jalan-jalan cari makan, jalan-jalan shopping. Kali ni takde sightseeing apa-apa pun. Tangkuban Perahu ke, strawberry park ke hatta Trans Studio-Biggest Indoor ThemePark in the World pun tak jengah. Makan-shopping-makan-shopping-makan-shopping. Gitulah itinerary sepanjang berada di Bandung.

Makanya tak banyak gambar yang disnap. Takkan nak snap gambar tengah makankan? Takkan pulak nak snap gambar tengah shopping. Tak menarik. Owh, by the way, kalau dalam factory outlets biasanya diorang tak bagi snap photos. Kalu guna camera memang diorang akan sound. Tapi klau camera phone, curi-curi boleh kut. Ntah...

Makan adalah heaven! Murah+Sedap. Owh, tapi janganlah cuba yang tepi2 jalan tu ye, unless you have a strong tummy. Aku tak berani. Berani makan kt kedai-kedai lawa jek. :p

Kampung Daun. Tempat ni sangatlah best. Jauh dari bandar, dalam 20min drive. Worth all the journey sebab memang best. Bukan semata untuk makan tapi juga untuk jalan-jalan dalam kawasan dia. Sejuk yang amat tapi no worries, unggun api ada di mana-mana. Boleh memanaskan badan. Ada juga air terjun tapi bukan untuk mandi mana. sekadar posing-posing bley.

Haa...ni aksi je over. Hahaha. Tapi memang sejuk tempat ni sebab atas bukit. Tu pasal diorg pasang unggun api tu merata-rata. Bley la nak feeling2 negara sejuk. hahahaha. Kesian Dania & Nisha sebab aku pakaikan short sleeve tshirt. Tak bajet tempat tu sejuk banget. Jaket pun takde. My bad.

Haa...ni menu kitorang. Sebab dah malam and siang makan lambat, so we all opt for western and nasi goreng seafood untuk Dania. Haku makan pancake aje. Iye la tu...separuh nasi goreng Dania aku yang makan sampai licin. Hahahaha. Menu diorang ada banyak jugak. Semua reasonable price. Makan standard TGIF or Ayutthaya dengan harga standard Restoran Kadir. Gitulah.

Owh, yang ini pulak di Bali Haven. Salah satu dari berpuluh factory outlet di Bandung. Bali Haven ni dekat dengan airport, so sesuailah untuk last shopping before nak balik. Ada restoran, cafe dan spa jugak. Rugi aku tak sempat nak urut-urut bagai. Dah la murah. 60mins aromatherapy massage cuma 100,00rp. Which means dalam rm35 gitu. Murah NM kan? Aku tak sempat sebab duk belek baju aje dah 2jam.


Ok, stop dulu. Nanti (ada mood) sambung lagi.

3 comments:

azzamoro said...

nak pergi bandung lagi!!! nak shopping byk3!! wahh i miss bandung.

fazilina said...

patutla sepi kejap..ke Bandung rupanya..cepat2 update n upload gmbr rembatan lagi eh...

FAM said...

Azza: sblm ko beranak baik ko pegi. bley cari baju baby skali. hihi

Fazi: :)