expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 18, 2011

First Ever Trip to... *drumroll*!!!!


The Dentist! :p



The dentist puji melambung gigi Dania cantik, tersusun and bersih. Kembang kempis mommy dia tahan perasan. Wakakakaka. Tak sia-sia tiap-tiap malam menaga menjerit suruh brush teeth. Saje bawak Dania jumpa dentist, padahal takde sakit apa pun. Nak bagi dia familiar and comfortable dengan dentist. Taknaklah dah sakit baru nk jumpa. Kompom lepas tu phobia kut.

Dentist pun cool je. Very child friendly. Mula-mula dia kira gigi atas bawah. Siap buat math culculation dengan Dania. Then dia brush teeth Dania pulak. Bertambah putih cantik berseri. Suka la dia.




Aku suruh senyum nampak gigi, ini dia bagi aku. Hahahaha.



2 comments:

pu3natul said...

yang dia dengar "sila TUNJUK gigi" kot..hehe...

bagus gak idea bawak gi dentist before sakit gigi kan? nanti dia fobia plak, bila dah sakit sure meraung ek?

tp sebelum bawak anak, mak bapak pun kena gi gak, ye dak? Haishh..camno?

FAM said...

Pu3: kita mmg pegi dgn dia. mula2 dia, then kita buat scaling gigi. expose kan dia. takut nt kalo tgh sakit dia takut. ni nt hopefully dia ingat la jumpa dentist is fun. hahaha