expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 1, 2011

Surat Terbuka untuk Pos Laju


Pihak Pengurusan,

Aku terima 'notis pemberitahuan' yang orang kau datang hantar parcel aku pagi tadi. Kebetulan kat depan opis aku ni takde orang sebab ramai outstation dan duk kat belakang. Tak tahulah orang kau tu tak reti ding dong ke sebab memang takde dengar door bell langsung. Tau-tau ada kad notis.

Hello!!! Kau tau tak we live in year 2011? Where telecommunication is vital. Dah ko ketuk-ketuk pintu kaca tu takde orang notis, tak bley call?? Apa gunanya aku bagi no telepon?

Ok, aku call customer service. Dan aku tanya is it possible kalau kau boleh contact runner tu untuk hantar semula parcel aku. "Oh, kami takde nombor telefon runner" WTH??? Korang ni hidup dalam gua ke? Operator minta aku collect sendiri monday or runner akan hantar on monday. Sebab dah hangin, pree pree je aku sekolahkan operator tadi.

Wei, aku dah deal dengan banyak courier service la. Semua reti guna handphone. Dah takde orang, try la call dulu. Kalo ko call, duit yang keluar baru berapa sen. Dah runner ko kena patah balik ofis, monday bawak balik barang hantar kat aku. Kan lebih kos tu. Akai ada??

Sekian, luahan perasaan orang tensen tak dapat melaram baju baru esok. Pfftt

7 comments:

Anonymous said...

lah..sabor jer la..tapi,aku dulu org poslaju kol jer aku..nih ko dpt org yg pemaleh lah nih...


-zaireen

FAM said...

Tun: org cust service tu mmg ckp runner xcall kecuali xjumpa alamat. dabel bunguks!!

Fid said...

cust.servis malaysia mmg lagu tuh!!!

Anonymous said...

aku ari tuh,org pos laju dh depan rumah,dia kol aku ada org ke tak kt rmh.sib baik aku ada hal di skul dkt dgn area rmh aku,so aku lencong kejap...


zaireen

fazilina said...

ooo...patutla hangin semcm..xdpt melaram ropanya..aku dulu pun dorg call jugak..maybe tu staff baru kot...sabor ye nyah...nanti dh melaram tepek gambo..

ana-kirana said...

same case ngn aku dulu...datang opis tak de orang..tak reti nak call..tu aku tulis komen tambah eleaun tepon kat derang ..
masa call customer service dah pesan kat derang lain kali call..aku epsan elok2 ahah sbb operator tu ckp lembut tak jadi nk marah pastu dia ckp boleh 2nd delivery

FAM said...

Fid: aku guna courier mesia lain ok je. pos laju je sangap!

Tun: dapat jugak ko lencong. ni aku call suruh patah balik pun xbley sbb operator ckp diorg xde no runner.

Fazi: ala..baju biasa je. tak vogue punggg

Ana: senasib kita. geram kan? hahahah

btw korang, pagi ni dh sampai parcel ku itewww. ;p