expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

February 14, 2012

Separating



Mr Hubby and I think its about time the kids sleep in their own room. Ye la..Dania is 6 this year, Nisha pun dah 2 tahun. Takkan nak bersempit-sempit tido 4 beranak lagi kan? Owh actually Dania memang dah lama tido on her own bed, next to our bed, in our room. Nisha sleeps in the middle. So now its time they sleep together in their room.

Malam pertama

Prior to the event, cewahhh ye la..kira event la kan. Hari ini dalam sejarah. Dah belikan bed sheet baru. Dania yang pilih sendiri. Nisha iye kan aje. Apa dia tauu. :p

Dania takde masalah. Habis je baca doa tido, terus tido. Excited lettewww! Si adik nampaknya susah benar nak lelapkan mata. Mula-mula aku baring sebelah dia. Dia punya genggam tangan aku macam tak bagi aku bangun. Cam tetau je klau dia tido, mommy bangun. Hihihihihi

Tak berjaya juga. Aku bawak pulak dia tido kat katil aku. Terus dia tido. Dia dah nyenyak, transfer dia tido sebelah kakak. Elok lena sampai ke pagi.

Hopefully this will be permanent. Bagi 1 week trial period. Klau berjaya, nampak gaya kopaklah kami nak kena transform bilik tu jadi bilik princess!









*Lap peluhhhhh lap peluhhhh* Reality check, gini lebih kurang sudehhhhh

Princess wall Art

11 comments:

Siti Fatimah said...

Gud try fatin... i masih belum berjaya lagi nie phew! need more time i guess hope soon then...btw love the deco for princess room canteks! kan...

FAM said...

Siti: weekends boleh try. senang sikit kut. dania ok, dia dh paham. nisha susah sbb kecik lg. semlm pun terjaga tgh malam nangis2. bilik2 tu mmg lawa kan. pengsan wallet nak buat bilik gitu. LoL!!

Alin Marlini said...

anak2 saya..dah ada bilik masing2 pun still nak berimpit ngan kitaorg...hehehehe

Anonymous said...

waaaaa waaaaaaaa...aku nk juga seperate dengan anak aku..tapi dah tido asyik nak gayut je ni...camne......lagi kuat kita tarik...lagi kuat dia gigit...camne tu...

hae hanafi

FAM said...

Alin: takutnya jadi gitulah. so far 2 nites ni ok.

Hae: still? anak aku nk time nk tido je. lps tu sleeps thru the nite xbgn dh. selamattttttt

cc said...

gambar 1st tu cantik benau la kak oii. FINK karerrrrr *matiklah kena sumpahan

FAM said...

CC: ko jgn buat bilik perantin color tu cc oi..pengsan yb kang! hahahahahaha

Anonymous said...

Dh mcm bilik anak2 k.l.s kan? :)

Anonymous said...

Lupa lak nk letak nama..zaireen daa :)

Anonymous said...

tulah pasal....amik kat nursery..benda pertama dia nak tuju ...itulah.....kalo aku drive sibuk dok angkat2 tudung......keluarlah bunyi nk nenen dia tu...padahal bukan ada pun.....siap dia sendiri ckp.."milk...finish"....pastu tunjuk yg sebelah lagi......

deng....huru hara ok!

hae hanafi

FAM said...

Zaireen: aah. mmg tergamam aku nenok bilik anak2 KLS tu. dia orang kaya bley leee. aku kayap! hahahaha

Hae: wehh..kronik obsession anak kau nih. hahahaha