expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 20, 2012

Aviraya by Jovian Mandagie - Beli ke Tak?


Setelah mendapat komen dari Jovian Mandagie sendiri, maka berkobar-kobarlah aku nak pegi First Lady Jalan TAR tu. Ahad pagi tu bangun terus bersiap. Tak pernah-pernahlah kan hari Ahad kul 8.30 pagi aku dah siap cantik ni kan. Slalu mesti bergolek-golek dengan dua diva tu.

Dah babai-babai Mr Hubby dengan pesanan 'I tak sempat buat breakfast, uols pegilah makan kat Kayu Nasi Kandar ye' aku pun blah. 9.00 pagi dah terpacak depan First Lady. Rupanya raaaamaiiiiii yang lebih awal dari aku. Siap tunggu betul-betul depan pintu. Pintu pun belum bukak. Dahsyat ok! 


Tengok! Depan tu adalah dalam 30-40 orang duk gigih berdiri depan pintu. Siap terjengah-jengah dalam butik. Bajet Jovian ada kut. Kuikuikuikui. Aku? Aku duduk relax dulu kat bench depan kedai. Koserrr ah nak berdiri kan bajet cool

Pintu bukak! Diorang punya serbu masuk macam takde esok. Agaknya macam nilah waktu 20 by Rizalman kat Tesco baru ni ye. Al-maklumlah, mana nak dapat pakai baju designers nih kan. Nak beli kat butik, takde 3 4 ribu ko takyah cite. 



Suasana dalam kedai sangat sesak, panas macam sauna ok! Kedai dah le kecik je, air-con pun macam ada takde je. Berpeluh keti duduk dalam tu. Mujur jumpa Ladyverde. Ada la jugak gang nak bergossip kan. HA HA HA HA

Baju atas tu je aku sempat snap. Yang lain-lain tak sempat dan malas sebab tak selesa. Honestly, aku quite dissapointed dengan collection yang ada. Ada yang aku aim, takde kat butik. Diorang tak keluarkan semua design mungkin tak sempat siap opps. Kononnya kuarkan batch by batch. Ok fine! 

Lagi satu kes aku kuciwa adalah sebab material baju. Dalam album nampak lain, bila tengok live, errr errrr... kenapa gini? Ntahlah, susah aku nak bagi tafsiran (wahhh) tapi kuciwalah! 

I know la itu adalah koleksi designer tersohor. Tapi kalau aku nak bayar 300-400 ringgit mesia aku nak total kualiti la. Be it design, material, workmanship. Setakat yang aku tengok kat butik last time, cuma menang pada design aje la. Material dan workmanship agak fail.  



Super love the beadings! Very unique and classy. Tapi...tapi kenapakah kain itu? HuarghhhhH!!!!!!




So YES, aku TIDAK membeli walau sepasang............YET. Kesian, sekian.



9 comments:

ana-kirana said...

betul la..tgk gambar ko amik tu nampak material biasa2 ja ...

puteri said...

jovian harus baca entry ini.

well said.

tak nak nampak cantik on screen je but in reality tidak.

FAM said...

Kirana: ada jgk yg ok, mcm chiffon punya tu ok.

Puteri: lps tu, share kt FB dia? hahaha mesti tak

deena awanis said...

salam..

dtg usha baju jovian & rizalman..=)

.::: Princess MOMOY :::. said...

datang nak tgk baju JM ni
dah seminggu search baju dia kat tenet
collection raya JM
sayangnya lepas tgk material dari entri ni
hmmm...300 pun nak yang best!
huhu.... momoy pun rasa kecewa juga la sis

FAM said...

Momoy: i suggest u pegi butik first lady have a look sendiri. this is based on my personal opinion. maybe u see things differently :)

Mooniqueen said...

Betul ke material n workmanship indah khabar dari rupa? Material dia most of the collection pakai kain ape? Salam ziarah... Follow u...

Anonymous said...

memang la diffrent sayang..dlm pic model yg pakai so model cutting patung memang nampak santek je.4 me harge quite reasonable..ade gak biase2 punye design arge 3-400 gak.4me design die exclusive.designer collection biase yg pakai retis.so retis ni pakai bile ade event je..once o twice je pakai.4 them material quality xpenting la

Anonymous said...

MOMOY...u kena ngadap ZALORA 24/7 coz still avail tp sket2 la kua.hehhe.about size not promise fit 2 ur body o not.JM xde mention ape material utk collection 2 so xle lak nak argue kan unless die ckp lace tp u dpt cotton.kalu sayangkan rm300 tu better u beli rizalman punye collection,murah sket tp design die lebey pd HIGH FESEN je.cm xberani lak nk try n kalu nak g murah beli je 1st lady.rm50 pon bole dpt sepasang.hehehe