expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

January 10, 2013

Dania @ School

Alkisah hari pertama sekolah. KAMI LAMBAT! hahahahahadoiiii

Keluar memang dah bajet 7.30am, journey dalam 20mins so ada 10min untuk cari parking, betul-betulkan  tudung etc, berjalan. BUT being first timer, we didn't include TRAFFIC JAM into account. Memikirkan perjalanan dari rumah ke sekolah melawan arus, maka takdelah jam tu. Rupanya ada. JAM setengah jam nak menyampai ke sekolah. Route 3min jadi 30minit. Maklumlah semua nak anta anak sekolahkan. 

Anyway, kami sampai walaupun lewat tapi on time la sebab majlis mula 830am. Mula-mula budak berkumpul ramai-ramai untuk pegi ke kelas masing-masing dengan cikgu masing-masing. 


Pejam celik dah masuk second week persekolahan. Dania boleh adapt dengan school environment, jumpa kawan-kawan baru, cikgu-cikgu. Dan yang penting, dia boleh adapt long hours schooling. Alhamdulillah...Mujurlah dah kena train kat Montessori dulukan. So far dia ok, cuma memang tak dapatlah nak menyembang sangat dengan dia dalam keta. Naik je keta terus tertido kepenatan. Hehehe

Yang belum adapt dengan new life ni adalah Mommy Dania. Ye aku! Pagi je terkejar-kejar. Adaaaa je benda tak siap tak lengkap tak bawak. Berpeluh-peluh aku setiap pagi nak handle dia je. Sampailah depan sekolah, bila tengok dia berjalan dengan beg besar berat tu, sayuuuu pulak rasa.

Malam, kelam kabut balik. Manakan nak masak, nak siapkan anak-anak, homework, laundry. Haihhh sampikan nak dating dengan Abam Adam Mukhriz pun tak sempat dah. mujur ada online ;p

I have so much respect to other mommies yang handle ramai-ramai tu. Salute!


No comments: