expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 4, 2013

Menjelang Ramadhan


Less than a week kita akan bertemu Ramadhan, Insya Allah. Berpuasa dan beribadah di bulan Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini, Ramadhan terhebat untuk kita semua. Insya Allah, from time to time aku nak kongsikan sedikit ilmu yang aku dapat dari pembelajaran dengan Ustaz Moien di sini.

Sekurang-kurangnya, kalau korang baca dan prektiskan, aku pun dapatlah tempias pahala iteww kannn ;)

Anyway, satu tips menjelang Ramadhan, persiapkan urusan Syawal sebelum Ramadhan. Maksudnya, segala persiapan menyambut Syawal ie baju raya, kasut raya, langsir raya, biskut raya, duit raya, aksesori raya, apa sajelah berkaitan raya, selesaikan sebelum Ramadhan. Sekaranglah maksudnya. Supaya bila Ramadhan, kita dapat tumpukan ibadah pada Ramadhan. Dah tak payah sibuk-sibuk dengan tudung raya, skirt raya anak, sampin raya suami. Haa gitu.

Ini tips dari orang-orang pandai ye, bukan dari aku. Haa masih ada weekend sebelum puasa ni, eloklah pegi shopping sakan dulu. Wahhhh bulat mata sebut shopping. eekekekeke




2 comments:

Has said...

thanks atas tips tersebut..maka wiken ni blh shopping di queensbay penang tsr :D

FAM said...

Has: eeeiiii jelesnyeee. dh le jjcm sedap2, soping lg ;p