expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 19, 2013

Pusat Sains Negara


Seumur hidup aku, sekali je aku pernah jejak PSN ni. Itu pun masa kat building lama kat area Bukit Tungku tu. Masa tu pun rasanya bukan namanya PSN lagi. It was in old colonial banglo. Pegi rombongan kelas dolu-dolu.

Anyway, cuti mid semester hari tu, hahaha ye lama dah aku bawak anak-anak ke PSN. Dunno what to expect tapi I was warned to bring swimming suits for the kids. OK, aku bawak.

It turned out it was SO ENJOYABLE! With very minimum fee, you got to explore so many things in one place. There's sciences, mini aquaria, playland and of course a playpool. Sangat-sangat berbaloi! The kids had so much fun they now asking me to bring them again. Next school break ok kids!



Haaa yang ni lebih kurang sama dengan games kat Legoland. Lama gak anak2 aku spend time main ni. Si kecik tu dah feeling2 princess duduk situ. Elok pulak ada group rombongan sekolah ni seronok layan dia tarik-tarik tali tu. Waahhhh lagi lama dia duduk atas tu hahahaha



Ini pun best. Pijak and buat lagu. Seronok gak main ni. Mommy pun hover feeling2 lagu Issabela :p




Aku cuak tengok spiral slide ni. Tinggi woii. 2 storey height aku rasa. Budak-budak ni pulun naik slide ni. Aku tanya takut tak. Takkkkk mommy, bestttttttttttt sambil tunjuk thumbs up. Iye la, pegilah main lagi. 



Rehat makan dulu kat cafe. Bersungguh makan sebab dah penat main. Lepas makan, relax dulu sambil buat sand art coloring. Mommy pun need rest dah penat jalan layan korang kan. Haa korang coloring dulu, mommy layan Instagram. Ehhhhh



Sebelum balik, kita berendam dulu. Haaa ini pun dalam compound PSN jugak. Bersih pulak tu. Dah penat main kat dalam, kasi diorang lagi penat main kat sini pulak. Mommy layan kopi tak bawah shades. Mandi dekat 2 jam. Mujur mommy tak tertido oii. Lepas mandi mesti lapar kan? Haihhh makan lg. Beli muffin and ice cream. Lepas tu balik. Dah macam office hour duk kat PSN ni. 9am to 5pm kekdahnya. 

Syabas PSN! semoga dikekalkan ke-best-an anda. Diharap mana-mana tools/games yang rosak dibaiki segera. We will come again and again and againnnnnn *thumbs up* 




4 comments:

MommyCT said...

Omg. Byk lg rupa nye. Kitorang cuma tau pool tu je so x explore yg lelain. Mmg kena pegi lglah ni. Heheh

Queen said...

sekarang kalau agaknak bawak sufiyyah mandi air.. kitorang bawak je pi sini.. main air bawah tu secar apercuma.. hehehhe..

Has said...

iye PSN ni best rupa nye... ac ery pun sakan mandi manda situ

FAM said...

Eh apsal korang semua tau pasal pool PSN ni? hahahahaha serious tak tau. And mmg boleh eh pg mandi2 semata2. wahhh jimatttt gini :p