expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 23, 2009

Misi Berani kerana Gedik!

**Update on Mission Gedik Berani**

Yes, we (my friend and I) finally succeeded in venturing into the hot boutiques and scrutinize all of our dream bags, and shoes too! It was indeed a fun short afternoon (ye la, kena balik opis memasing kan). It was, after all, not scary at all!

When we entered Gucci, there were two amoi chinese ladies (dari kaca mata akak sempoi saje!) who were also scrutinizing bags, or more like purchasing the bags. My friend happened to sneak thru the bill and guess what was the amount. Err...teka xde hadiah ya!

It was,



































RM11,000+!!! Oh yes, you read it right! Itu buat downpayment keta pun boleh dek non!







My friend and I went out from the boutique empty handed and gulp in our throats...


11 comments:

Mama Adib said...

ku pun telan air liur kak non

bukan downpayment kereta, dowpayment rumah pun lepas

Mrs Noba said...

11k?
mintak maaf...tunggu mak millionaire mak beli la dek non!

noniey alias said...

11k? deposit aku nak beli tanah pun tak semahal tu.. ada ke orang beli? membazir je aku rasa... baik sedekah duit tu

Cutestamoi said...

Macam nak terjuling mate aku! Sampai 2 kali kene tutup and bukak mate baru lah aku confirm nampak 11k itew.. gile ah keji. tak hingin aku membazir camtu semate2 utk henbeg.. ish ish.. aku penah ade RM11k *duit share, company bagi* abis kat furnitures, bedroom set, mostly barang2 umah la. takde plak mase tu rase teringin nak beli henbeg mahal nak mampos tuh. lagi banyak leh beli dari seketoi henbeg tu weh!! so not worth our money..

MommyDania said...

yes people, indeed mmg rm11k! some people mmg dh berlebih duit, apa nak buat kan? betul noniey, baik sedekah kt rumah2 anak yatim ke.

erma: fuhh! ko dpt share rm11k ma..ko tak belanja pun aku lunch? huhuhuhuhuhu

Queenin Murni said...

wah! tahniah anda berjaya jua! big achievement! hehehe!
11k? hmm..kena buat personal loan br leh beli handbag.. huuuhhu!

Umi Nawfal said...

so achic, how's the feeling???

MommyDania said...

QM: xsanggup nk wat loan nk rembat bag..huhuu

Acu: feeling2 gitu! best tp dh kuar tu, biasa aje.

Cutestamoi said...

Fatin: rm11k tu rezeki pas kawen.. long time ago punye citer. dah abis kuar segale pun dr perut gua.. ahaks.
Hai.. teringinnye nak gi butik LV.. Rasenye butik Gucci tu dah penah masuk kat KLCC.. Lepas tgk harge, terus melompat2 keluar. Shilap kedai daa.. ahahaha..

l i e y n said...

beli yang kat petaling street aje le nampaknya....

MommyDania said...

lieyn: kut gi PS butik, 11k blh rembat 1 kedai. heehhehe