expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

March 12, 2009

Pernahkah anda?

Soalan tak ada hadiah untuk anda.

Soalan ini terbit hasil dari entry birthday wishlist sebelum ini. Dan soalan ini juga menjurus kepada penggemar/peminat/pengidam the-ultimate-bag iaitu LV...DAN penggemar/peminat/pengidam itu belum punya bag ini. Soalan saya:

















Pernahkah anda masuk ke butik LV?


Kenapa saya tanya soalan ini? Hmm, sebab saya sendiri tak pernah sebab saya takut+segan. Takut sehh tengok beg over the counter tuh. Nak mintak tengok pun segan. Korang pernah masuk? Korang masuk dengan condifen ke confident? Saya teringin nak masuk dan membelek+mencuba+berangan dengan beg-beg itewww..



Ada tips?? ;)





8 comments:

Kak Teh said...

i angkat tangan ni.. i penah i penah.. Paris LV boutique lagii..don't jeles jeles... latest is KLCC LV boutique. Tips: masuk dgn muka konfiden..tanya sambil tunjuk beg yg u minat tu abt the price to the salesperson.. then kalau teringin nak pegang, suh dia ambik then buat2 tgk kat dlm beg, scrutinize it..then u can say..it's too big or it's too small for me. Say TQ and buat2 bejln tgk kat bahagian lain..then senyap2 ambil langkah keluar kalau dah tau not right to ur "pocket". *ngeh ngeh*

MommyDania said...

k aya: hahaha! clever idea. but i don't have the guts lg la..nt u teman i la..confident la sket.

mommylyssa said...

Pernah! Skali sahaja. LV Starhill. Betul tuu... kena buat muka konfident jer. Kat starhill tuu mcm byk SA lelaki...muka manis2 n tak buat muka sombong cam SA perempuan. Nak lebih konfident lagi...pergi dengan orang yang dah pernah masuk! ;-)

mimielola said...

Masuk jah... Apa nak risau? Itu kedai jual barang je... Toksah nak buat kerek lah SA2 situ pun... diorg pun tah tah, tak leh nak beli beg LV nun.

(Sila jgn berfikiran gitu, ia akan menmpkkan anad over kondifen & sometimes tak menjadi).


Just masuk, dan tanam dalam hati, kata nak beli bag kat situ. I pernah je terus terang ckp kat SA dia "I'm gonna get this bag, but not from here".

Queenin Murni said...

masuk sajork.. nak lebih confident, dress up a bit.. sebab SA ni selalu judge a customer by its cover. heheh!

l i e y n said...

ni panjang sikit aku nak cerita!!!!
aku pernah masuk butik LV kat Paris!ini kisah benar kay....kalau tak silap aku kat satu SC nama LaFayette.
actually aku n member2 aku selebet je...dok lepak2 depan butik tu. tak masuk pun sbb mmg tau tak mampu. tetiba dtg a group of chinese tourists (mcm kitaorg gak...)dtg approach kitaorg, bg kitaorg beberapa ratus EURO...kitaorg terkejut! rupa2nya dia nak mintak tolong kitaorg belikan one purse LV ni..katanya murah-tgh sale. masa tu kalau nak beli kena ada pasport. 1 passport boleh beli satu je.dia dah beli satu. masa tu Q punya le pjg...org cina tu boleh percaya kat kitaorg!kalau kitaorg blah ngan duit dia tu selamba je...tp nasib diaorg baik sbb jumpa org yg baik mcm kitaorg...tp halfway dah Q kitaorg tak dpt nak tolong sbb nak kejar flight ke london...
kalau kat sana appearance diaorg tak kisah sgt, kat msia je, SA tak kan layan kalau nmpk mcm kita takde duit...

Mrs Noba said...

erm, masuk jelah kot.
i baru lately terasa kepingin nak bag itu, tapi blom berkesempatan nak masuk boutiquenyer.

apa kata nanti ni kita buat rombongan masuk ke situ?
muahahahah...

MommyDania said...

aizura: betul2..baik pg dgn org dh penah masuk. xla jakun sgt kan..

ML: yes to jgn over confident, nt makan diri..kan?

QM: betul jugak. i thought of that too..dress up a bit, so they look us up ek.

leiyn: syoknye masuk LV paris. the mother of all LVs.

MN: betul la..jom wat rombongan. rasanye puan Lola laa headnye..hehehe