expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 16, 2009

Masak ke?

Ingat tak entry ni? Yang mana Mr Hubby saya telah membuat kejutan dengan masak nasi beriyani untuk kami sekeluarga.

Hujung bulan ni birthday Mr. Hubby dan mama saya. Oleh kerana save budget gawat, saya pikir nak masakkan sesuatu yang special aje untuk diorang. Aci tak? kalau time mak ni pandai pulak demand macam-macam.

Agak-agak apa yang menarik untuk di masak ye? Yang grand, special tapi mudah dan cepat?


Ada idea?!


7 comments:

noniey alias said...

masak apa yang dorang suka makan. n buat kek sendiri. ok tak?

mamaDhea said...

yup.. bake cake sendiri.. ;)

Yan said...

mak yg paling grand reti masak pun nasik ayam je.. kah kah kah..

mama uzma said...

btul tuh...masak makanan kesukaan mereka...kek..wat sendiri...??nak skit..keh3...

m-i-o said...

hmm....pizza?

complete with mushroom soup, garlic bread - yg ni bleh bli siap punya tinggal nk buat je.

pastu goreng chicken wings n fries.
buat coleslaw skalik.
fruit salad jgn dilupakan.

utk desert buleh wat puding.

tadaaaa....nmpak macam banyakkkkk tp sebenornya mudah je.

MommyDania said...

noniey: buat kek? aduss..aku malas nk kemas lps tu

MD: we'll see

CY: sure sedaps tuu!!

MU: blh..tp kena bwk hadiah besau2 ye

m-i-o: wow! dh mcm buffet spread. blh dipertimbangkan!

l i e y n said...

masak??? hari2 pun masak....belanja makan kat tempat yg hi-class n tak pernah makan...

aku yang malas masak...