expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 29, 2009

Salvatore Ferragamo

Ahha! Semestinya you all membayangkan handbag...atau kasut...atau sekadar wristlet atau juga wallet.



Nope! Semuapun salah. Saya takde duit merembat apa-apa dari jenama di atas. Cuma saya suka dengan perkataannya dan sebutannya. Err, how do you pronounce it correctly actually? Menyebutnya amat enak didengar. Melihatkan barangannya apatah lagi laa kan?

You all ada tak perkataan yang bila didengar atau disebut, you all suka sangat. Saya ada beberapa; tak kisahlah apa language pun kan. These are my list;

1. rendezvous (bunyinya macam kena betul dengan maksudnya)

2. innuendo (termasuklah kumpulan Innuendo tu. Saya amat gilakan mereka masa form 4 & 5 dulu. And they performed masa Prom Nite sekolah saya. Too bad diorang berpecahpisah)

3. c'est la vie (saying it makes me happy)

4. camaraderie

5. hypothesis (ni time belaja dulu-dulu la..sket sket hypothesis)

6. reminiscent (kalau selalu baca novel mesti ada word nih)

7. loathe (nak sebut tu macam kena susun lidah and ke depan..sounds ancient!)

8. esprit de corps (serius dulu ingat ke brand esprit tu! hahahahaa)

9. enchanted (menurut lecturer saya dlu, enchanted ni makna nama saya....auwww)

10. daffodils


Hmm, sebenarnya banyak lagi tapi tak kan nak listkan semua kan? So, you all ada perkataan yang you all suka? Meh la share!!

p/s: saya ada satu word yang saya sangat tak suka sebut, especially bila ajar Dania. "Owl" Ohh...susah okeh nak sebut word nih. Tiap kali saya sebut Dania akan buat muka pelik tak paham. "Hippopotamus" is much easier than "Owl"!!!

6 comments:

kirana said...

ADUHHH TERGELIAT LIDAH PAGI NI BACA BLOG KO

MommyDania said...

kirana: senaman pagi :)

Yan said...

kinrara :P my friends used to make fun of me because of the kesusahan of me utk menyebutnya..

MommyDania said...

CYan: me too. I dlu penah salah sebut leonardo di capricon. kah kah kah!!!

m-i-o said...

sy tak reti nk sebut YSL mengikut nama penuhnya. nak eja pun ku tak reti! erkkk....tolong ajarkan?

MommyDania said...

mak blh ejakan jek..
Yves Saint Lauren (betul kah?)