expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 17, 2009

Update on CD

Phewhhh, just got back from..........................lunch!


Ok, nampaknya I am not SANE enough. More like mad. Apa yang aku melalut nih.


Ok..ok. Update on the Exceptional Value Sale of CD. I was late coz I thought it started at 10am, rupa-rupanya 9am. I reached there 930am or so. Hmm, to my surprise, tak ramai sangat orang. People can move with ease. Tak macam warehouse sale yang selalunya penuh sesak. And, a little more surprise, its not really big..not big at all. Imagine there's only three rows of table (U shape), the room is about two standard hotel room combined. Tak besar kan? Ke tak boleh bayang? Whatever..


Items, ada skincare, fragrances and make ups. Ramai orang serbu skincares and fragrances so I opt for make ups. Listip are all sold out. I manged to get ONE only, itu pun amoi CD tu jumpa dan bagi saya. Thanks amoi.


There's this one japanese lady and her son (tukang bawak barang) really really borong! Banyak ok dia borong especially skin cares, segala mak nenek dia rembat. I think her second round purchase pun dah rm1000+. And she paid cash you..


And other people pun, memang borong sakan. On average they paid around RM500 and above. To me, the items tu tak la murah sangat. Ada some are very cheap, like 50% from retail price and some tu slightly cheaper je. And I think most people are not aware of the manufacturing year. Ada setengah tu 2007, and 2006! They really want to clear things up.



Saya rembat tak banyak. Beli untuk guna sendiri je....Itu pun lepas kira, tambah, tolak, congak sana congak sini, ni je yang mak rembat.


























Sikit je kan? 1 beg plastik jek...yes, they stuff all the paid items into a beg plastik kedai runcit yang kaler merah tu. teruk kan, at least kasi la Dior paperbag ke...dah la mak ni pengumpul paperbag...huhuhuhu





I purposely bought extra, especially the eye shadows, prolly to let go. Nanti kasi I time buat culculation dulu ye. Err..ada ke yang nak? Huhuhuhuhuh





10 comments:

mamaDhea said...

kira kira.. nanti nak letgo, bgtau ek.. ;)

m-i-o said...

sabor je la...byknya borong!

iskkkk....jeles mak!

yg paling tak tahan tu 1 plastik JER kahkahkah

mamaDhea said...

tu laa pasal MIO.. 1 plastik jer? ;P

mamaDhea said...
This comment has been removed by the author.
MommyDania said...

MD: wokeh, nt nk letgo mak wat announcement

m-i-o: kalau nak nt i wat iklan jualan ye. 1 je compare dgn orang lain, ber-beg2.

Mama Adib said...

awat hang tak cakap nak g, mak nak kirim perfume.

MommyDania said...

MAA: ad hoc la..smlm 50-50, pg td mr hubby ckp...pegi laaa asalkan bahagia. blh? tp perfum xbyk yg tgl masa aku smpi. tinggal perfum for men jek

l i e y n said...

ini aje????

MommyDania said...

lieyn: cukup la...

Siti Fatimah said...

byk jugak u borong yer... aduhhh jelez lahh tak dpt pi :( im CD fan too aduhh rugi2 .... kalau tak leh borong skin care buat stok!!!