expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

April 8, 2009

What Would You DO?!


I usually listen to either Hot.fm or Mix.fm every morning on my way to the office. So pagi ni saya layan FBI and Fafaw. Dan tetiba mak yang over excited bila ada seorang minah ni menang Hot Sandwich (diorang akan sandwichkan 3 lagu within 4 5 seconds and listeners kena teka). Minah tu menang rm14900!!! YES! Its like RM15K.

So sementara nak menunggu sampai ke office, saya pun mula berangan (maklum la hari ni drive sorang-sorang). Apa aku nak buat kalau dapat RM15K yang bak bulan jatuh ke riba.


Hmm...

Pertama-tama dalam kepala harus la ini;


Bagi memuaskan nafsu sendiri kan? Err, banyak lagi ke balance ek?



Then, ini pula...



Rezeki harus dikongsi bersama keluarga.



Last,


Invest dalam mana-mana pelaburan. Untuk simpanan dan rembatan kegunaan masa hadapan.

ANDA? Bagaimana? Apa agaknya you all akan buat kalau bulan RM15K jatuh ke riba anda?

Jom berangan.....its free! ;)

16 comments:

Nurhayati said...

wah dah ada org jawab ek sandwich tu..rezeki dia bestnyeeeeeeee..

kalau dgn RM15k tu..ape sangat la ngan beg Gucci.. bnyk lagi balance nye.. hihihi

mmg patut celebrate ngan family..dan pastinye invest beli asset,so worth it!!!!

(bila nak dapat duit byk camtu huhuhu)

Mama Adib said...

haku memang kedekut, event duit dari langit pung
memula belanja keluarga dan kenkwan rapat.
lepas tu simpan ajor ha ha ha

Cutestamoi said...

If I have the money, aku nak invest untuk diri sendiri.. i.e. pegi slimming ke beli menatang senaman ker.. kasik kuruih!! hahaha.

Yan said...

mak macam MAA.. i simply dont know how to pamper myself!

mimielola said...

I invest je semua! Hahaha... sgt tamak!

mommylyssa said...

langsaikan hutang dulu! pas tuu gi shopping...

best tul minah tuu!! i pun dgr pg td! i yang terlebih excited!

jua said...

i ikut macam u le kot.. bag, belanja makan & investment.

MommyDania said...

yati: 1 gucci cukup le..janji ada

MAA: baguih la hang nih!

erma: ok gak..lps tu aku gi umah ko je, xyah gi gym bagai

CY: meh i ajar u!

ML: blh jek..nt lg lama lg byk

zura: opss..i forgot bout byr hutang thingy! hehehe

jua: yes babeh!

kirana said...

uhuk!kite selalu berangan kalo masuk contest apa2..tu agaknya tak penah menang kot...

MommyDania said...

kirana: kite pun! *sigh*

l i e y n said...

tak dengar le pagi tadi...kalau tak mesti aku berangan gak...
byk sgt le wish list aku....
maybe pg vacation oversea kot...
ngehngehngeh

MommyDania said...

lieyn: berangan dulu, lps tu jd kenyataan

Mrs Noba said...

i selalu dok berangan nak menang hadiah ribu-riban kat radio. tapi tak pernah yg betul pun jawapan :(

mamaDhea said...

MD,
dolu2 masa saya follow misteri celebriti & teka bunyi kat era.fm mmg selalu laa berangan menang & dpt duit sekelepuk byk camtu.. ahahaha..

noniey alias said...

hahahhaa.. time berangan tu lah yang best sebenarnya..

MommyDania said...

MN: u're not alone!

MMD: saya pong!

noniey: ya betul! kdg tu lg best berangan dr bila dpt. dh dpt rasa bersalah pulak sbb dah abih duitnya