expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

May 28, 2009

Bila Dia Berimaginasi

Beberapa hari lepas sewaktu saya dan keluarga duk bermain badminton dan jogging dan melayan Dania bermain basikal, tiba-tiba dia jerit pada saya.

"Mommy, ada flane!!" Sambil mulutnya muncung-muncung, kepala mendongak ke atas seraya tangannya menunjuk ke arah kapal terbang di langit tinggi. Ewah..macam novel lak *wink*

"Flane nak pegi mana Nia?" Saya tanya sambil meneruskan permainan badminton dengan Mr. Hubby tanpa menoleh ke arah dia atau kapal terbang.

"Flane nak pegi Bandon. Dengan Aunty Ema, Uncle An, Aunty Esah, Pakcik, Aunty Jie. Haaaa" Beriya-iya dia bercerita. Saya pun berhenti bermain, nak melayan cerita Dania.

"Mommy tak ikut ke Nia?" Saya tak puas hati nih, why am I not in the picture?

"Mommy Abah ikut. Nanti kita naik van. Kita pegi kedai ye Mommy. Nia nak beli banyak-banyak"

Ohh....kuat jugak memori budak umur 2 tahun yek. Dia masih ingat trip ke Bandung, naik van besar, jalan-jalan masuk kedai segala. Ke mintak pegi lagi? Abang, sila jawab. macam la dia baca

*wink*

7 comments:

noniey alias said...

tu menunjukkan dia tu sangat lah admire ko bab2 shopping nih.. tunggu lah dia besar skit... kalah lah mommy dia.. hehehe

kirana said...

budak2 mmg kuat ingatan..seme derang absorb ja..

comei la ko panggey Nia..ala2 novel lak rasa hehehe

MommyDania said...

noniey: ohh jgn laa..habit buruk ku ini

kirana: ala2 artis indon yg cun melecun kulit putih gebu tak? Niaaaaa

Mama hafiy said...

mommy dania ni rupanya kwn si mek jie ngan erma yea..budak UIA ben kan??

salam kenal la yea : )

MommyDania said...

mama hafiy: yeap..u kenal depa ka?

CY3.5 said...

you've been tagged!

Zuhaini said...

haha.. kena pergi lagi tu! :)