expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

May 22, 2009

Harum Bau Badanku

Sambil jalan-jalan dengan Mr Hubby semalam, sempat juga saya mengetest beberapa perfums. Oh tidak tidak....saya tak beli apa-apa perfum sebab perfum yang ada masih boleh bertahan mungkin sehingga akhir tahun. Haa....bolehlah claim untuk hadiah anniversary ke kan? I wish!!

Anyway, dah test sana sini, selang seli dengan biji kopi sampai naik pening dibuatnya, akhirnya saya berkenan dengan dua nih. Best baunya. Ada sesapa yang sedang or pernah guna? Long lasting tak? Agak-agak dalam cuaca panas terik sekarang nih, berapa jam boleh tahan ek?





















Incanto Heaven by Salvatore Ferragamo (saya suka sebutannya)

Daisy by Marc Jacobs




p/s: mana lg berbaloi? beli di butik mereka or di Isetan/Parkson etc?

10 comments:

kirana said...

tak reti nk komen perffume mahai2 ni wehhhhhhhhh
tergeliat lidah nk sebut..apatah lagi nk pakai..hahahahha

mama uzma said...

akak iena ada yg Salvatore Ferragamo tapi yg shine..beli kat isetan je...

tapi masa try2 mmg kenan sgt dihati...tapi da blik umah rasa mcm lain lak bau..pastu klu pakai sakit kepala lak...

last2 jadi koleksi m.wangi jelah..
keh3...

Zuhaini said...

brapa ringgit eh..?

honeylanz said...

has vote for Daisy by Marc Jacobs

Mrs Noba said...

i ada daisy tu tapi sbb dia EDT, memang i kurengg sket.
though org kata kena jugak pakai dgn body lotion dia, i plak tak suka.

i akan pakai daisy kalo kena gi dekat2 jer.

MommyDania said...

kirana: tegeliat ke? meh aku ajar ek..sal-va-to-re. hehehe

zu: dlm rm200+. tak igt la exact price

honey: i like both

mrs noba: ye ke? EDP pun ada

l i e y n said...

new perfume!
aku dah tak updated ngan perfume2 ni...
perfume yang ada pun tak abis2 lagi...
ingat nak beli yang non-alcohol punya plak...

Kak Teh said...

eh kak aya mmg suka incanto. plan mmg nak beli ni. if beli kat Ratu ada diskaun 20%. Alaa.. u jgn beli laa.. nanti bau sama... :B

noniey alias said...

aku setakat ni paling suka ngan bau euphoria ck tuh.. yang lain tak minat sgt..

hae hanafi said...

now i used heaven n bliss of ferragamo...both of it oklah...i more on strawberry by escada but since the SA mcm hampeh..saya lupakan niat tu..tapi menyesal juga..sbb this pregnancy..i just luv sweeeet n flowery scent...but i cant stand any blvgari..poor hubby..dia pakai blvgari..i benci bangat baunya..busyuk lah..meloya!!