expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

May 4, 2009

Membantu Atau Sebaliknya

Adakah anda ahli kelab kepada mana-mana shopping anchor/boutique/shop/outlet etc? Alaaa... Macam J Card, ISetanClub, Parkson Elite Club, Padini, Tesco Club...dan macam-macam club la seantero Malaysia ni laaa...

Jika TIADA jawapan anda, anda selamat dari menjawab soalan saya tetapi masih boleh meneruskan pembacaan, dan berkongsi pendapat untuk kebaikan bersama.

Jika YA jawapan anda, saya ada soalan cepumas tanpa hadiah untuk anda. Soalannya begini;


"Sebagai ahli club, anda akan mendapat newsletter/catalogue/flyers promotion dari masa ke semasa terus ke kotak peti surat rumah atau pejabat anda, dan juga peti laman inbox email anda. Persoalannya, adakah bentuk-bentuk promosi (newsletter/catalogue/flyers) begini membawa lebih kebaikan atau keburukan kepada diri anda sendiri khususnya dan keluarga amnya?"


Ok...Apa lagi? Suarakan pendapat anda semua. There are no right or wrong answers, I just want to get some opinions maybe to stimulate my brain.




p/s: saya sengaja memendamkan pendapat saya supaya tidak bias. ceeewaaahh!

7 comments:

Nurhayati said...

kalau mmg ada keperluan nak beli barang tu.. ada pulak promotion, mmg ok.. tapi bahayanya bila tak patut nak beli, pun beli gak hihihihi

mama uzma said...

hehehee....ada2...!!mcm isetan..parkson & mother care...
bagusnya klu ada sale harga lbih jauh berbeza ngan bukan member...

yang bahayanya...x tersimpan duit klu x sudah2 duk shopping je...keh3

Umi Nawfal said...

ntah ye.. x tau lah.. yg pasti tiap2 bln dpt newsletter, katalog, tp cam xde kesan pape pon lah.. faedah nye pon x tau..

MommyDania said...

yati: hmm..betul la tu. mmg bahayanya itu la..haiiiiii

mama uzma: haa..tu la pasalnya. asal dpt flyers, fly la jgk duit2 ku..

achu: bagus la...jgn terjebak!

Umi Nawfal said...

hape??? jgn terjebak!? adakah itu bermakna...... hehehe..

MommyDania said...

achu: ye la..kalo tgk xde perasaan baguih le. kalo tgk je flyers, gedik2 nak gi membeli..kan bahaya tu! hhahahahah

kirana said...

jarang lak dpt flyers utk member.
selamattttttttttt

ke aku tak tick option utk dpt updates hahaha