expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

May 4, 2009

Baju Raya???

Dalam minggu lepas saya ada terima sms dari tukang jahit baju saya. Oh..dia bukanlah designer glamer-glamer, biasa-biasa aje. Sorry kak kita cakap cmni. Huhuhuhu..

Ok, sms beliau menyatakan tempahan baju raya telah dibuka sehingga Julai. Dan sebarang kain berlining tidak akan dilayan. Adoiiii!!! Baru bulan May dah mintak tempahan raya? Hebat betul kan??

Dari sms tu saya dh ada masalah. Semua kain yang saya ada perlu dilining. Masalah pulak nak cari tukang jahit yang boleh ambil tempahan berlining. Kat mana ye?

Ohh...tahun ni apa fashion yang IN? Saya ni selalunya buat baju kurung/kebaya/kurung moden. Itu je la tiap-tiap tahun. Tak penah ada berambu ramba ke apa-apa. Boring betul ke saya nih?

You all camne? Dah hantar untuk baju raya? ke posa pun belum abih ganti? Apa fashion you all ek?



p/s: teringin nak ada puff ala CT tapi sesuai ke? hmmmmm.........

12 comments:

mama uzma said...

meh tempah kat iena....!!

"Ohh tidakk...mesin jahitku masih tersegam di dlm stor...keh3..."

kaezrin said...

saya dah antar tempah balik kt...ahaks..sume baju kurung saja..kebaya mmg out of picture...

Zuhaini said...

baju raya..? alamak.. x bli lagi kainnya.. :( duit lagi!

erm.. ala, x yah lining la! :) haha.. boleh..?

mama hannah said...

aku beli instant jer la..heheh..baju kurung jer la,sebab pakai kebaya sekarang nih rasa sempit jer..huwaaaa

MommyDania said...

mama uzma: awat? buat collect habuk ka?

kaezrin: aiyoo..kirim tempah blh jgk?

zuhaini: err..blh tp pakai dlm bilik je la kaedahnya

tun: ko blh la..size S jek

kirana said...

usih laju nya ko
baju pon tak beli lagi
konsep color pon tak pikior lagi

ermm..aku pon sama jer..bj kurunggg jer..kurung pahang la syiok sket rasa
kebaya malu nk pakai dah sbb alingment dah lari :P

MommyDania said...

kirana: ms dpt sms pun terkejut gak aku. sama la..tp perasan nak buat jgk kebaya tu..hahahahah

Mama Adib said...

mak iah, ku baru berkira-kira nak ganti puasa ni hu hu hu

roselynn said...

salam..
berminat dengan baju kurung dari indonesia??
jom singgah di sini..
rm125 termasuk pos laju
cepatt stok terhad

l i e y n said...

aku pun sama, selesa ngan baju yang biasa2...teringin gak nak buat yg mcm CT tu tapi time raya2 ni sape nak layan..tailor cina ok tapi upah mahal nak mampus!selalunya time raya, aku beli baju siap aje...malas nak pikir!

MommyDania said...

mama adib: sama la kita

lieyn: tu la..silap2 beli siap. tapi ada ke size aku nih..

Queenin Murni said...

puff siti tuh sgt2 la in skang.. kalau tgk baju yg siap jahit tu.. especially blouses.. sumernyer berpuff.. apa kata ko try pesyen curry puff pulak! heheheheh!


ooopssss... sy blom hbs ganti.. blom bleh pk pasal raya ek? :P