expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

June 26, 2009

Dania, when I'm not around

Sementelah saya ke Kuantan, Dania sememangnya ditinggalkan. Macam pepatah tu, kalau sayang ditinggal-tinggalkan. *wink*

Turn out, she's okay! Malam pertama memang banyak kali jugaklah dia bertanya kepada abahnya, papatuknya dan nendanya. Soalan sama, "Mommy mana?". Dan bila saya video call Mr Hubby, ohhh thanks to 3G! Dia tetap bertanya soalan sama. Ginilah lebih kurang conversation saya dan si anak dara.

"Mommy mana?"

"Mommy work la sayang."

"Mommy balik laa...Nia nak sleep."

"Nia sleep dengan Abah ye. Mommy jauh ni..kat Kuantan." Oh, macamlah dia tahu Kuantan tu kat mana.

"Nia sleep dengan Abah? Abah!! (dia jerit panggil abah dia). Abah sleep dengan Nia tau."

Aduhhhh....sebak rasa hati saya. Tapi kena la maintainkan, depan anak. Kang saya nangis, budak tu nangis, jenuh pulak laaa si abah nak pujuk. Menurut kata Mr Hubby, malam pertama tido dia bangun dan menangis. Pusing-pusing cari mommy. Second nite dh ok.

Dan bila saya balik, terserlah kegembiraan dia. Mak lagi happy!! *smiling ear to ear*Kami berbual macam lama tak jumpa...walaupun separuh dari cerita dia saya tak paham sangat tapi layankan aje la kan...

Gambar sekadar hiasan. Nanti saya cerita pasal aktiviti gambar pulak. *wink*

3 comments:

noniey alias said...

tak suka outstation.. nanti balik2 anak lebih manja dgn nenek dorang.. huhuhu.. aku jeles

Mama hafiy said...

ala touching la pulak

honeylanz said...

setakat ni ery blom pernah kena tinggal lg..x tau la mcm nt if kena oustation..huhuhu