expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

June 10, 2009

Kebas

Weekend baru ni seperti biasa kami akan ke Giant untuk beli barang-barang keperluan dapur dan lain-lain. Dan biasanya kalau dah ke Giant ni, mau paling cepat pun 1 jam. Kadang tu sampai 2 jam. Ntah apa yang kitorang belek ek.

Seperti biasa juga, Dania akan ditempatkan dalam tempat duduk kat dlm trolley tu. Bagi dia satu roti chocolate & nutrigen, senyaplah dia. Senanglah saya dan Mr Hubby membeli belah.

Selama ni dia duduk dalam trolley tu ok jek. Last week, tengah-tengah duduk tu, di lorang yang amatlah ramai orang, Dania menjerit-jerit.

"Mommy!!! Sakit!! SAKIT!!!! Kaki sakit!!!" Siap menjerit sekuat hati, satu Giant boleh dengar. Lepas jerit siap nangis-nangis segala. Abih orang keliling tengok. Saya dan Mr Hubby pun belek la kaki dia. Ok je, takde la bengkak ke, luka ke apa ke. Tapi dia duk menjerit-jerit sakit lagi.

Then Mr Hubby angkat dia. Mr Hubby cakap mungkin kebas. We all pun picit-picit la kaki dia. Kebas rupanya. Hahahahahah!!

Itu la 1st experience dia kebas kaki. Tapi malu ok. Semua kat lorong rempah ratus kat Giant tu duk perhatikan kitorang. Anak duk menjerit nangis, mak pak dia duk gelak-gelak. Sengal!!


8 comments:

l i e y n said...

anak aku plak dok teran nak poop sambil angkat kaki sebelah kat IKEA...kuat plak tu!!!!

Umi Nawfal said...

hhahaha.. comel.. x leh nak imagine camne dania menjerit2!!

noniey alias said...

hahahahahaaaa... memang lawak ah.. hehehehee... kalau aku ada kat situ mesti giler2 ah gelak.. hehehehe..

MommyDania said...

lieyn: apsal angkat kaki? konpius aku

achu: xyah bayangkan. buruk!

noniey: org lain pandang senget kt kitorang. aku rasa msti diorang ckp teruk btul parents ni, anak duk menangis dia duk gelak

mama uzma said...

iena leh bayang kan mcm mana...
hihi...lawak la nia ni...

psstt..kak tadi tanya nia..
dlm perut mommy ada apa..
nia jawab..baby...
nia nak baby apa....??
boy mcm uzma...hihi....

MommyDania said...

mama uzma: haa...itu jawapan standard dia.

mama uzma said...

keh3...

Queenin Murni said...

ahakss.. baru buat post kebas.. tetiba tersama la story.. i tak tiru tau! keh keh!