expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

June 2, 2009

Nasi Beriyani

Kalau baca entry sebelum ni, saya ada mention Mr Hubby masak nasi beriyani untuk dinner. Wah! Memang betul. Balik rumah dalam 630pm, semerbak bau nasi beriyani tengah masak tanak dalam rice cooker. Saya jengah, fuhh, siap ada kismis dan gajus. Saya ke dapur masak pulak. Angkat penutup, ayam masak merah ada, kurma kambing pun ada. Walla!!!

Kebiasaannya dalam 830pm baru kami ready untuk masak (lepas mandi solat etc), kali ni, pukul 800pm dah terpacak kat meja makan. Memang sedaplah! Habis licin kami makan. Mr Hubby pun sengih-sengih puas hati. Hehehehe....

Hmm, dah dua tiga kali juga Mr Hubby masak special nih, saya jugak yang tak contribute apa-apa lagi. Hohohohohoh...xpe laa kan Abang. Tiap-tiap malam masak sempoi tu kira yang itu la ek!

Opps...kali ni takde gambar la pulak. Dah tak ingat nak bergambar-gambar dh. Makan jek!


p/s: setakat ni saya takde morning sickness lagi, cuma pagi-pagi kena minum orange juice pengganti nescafe. tapi kalau dapat aunty anne's lemonade sedap jugak!

8 comments:

KV said...

nak kena mintak resepi ni! Hehe

l i e y n said...

rajinnya en hubby masak...
celebration sempena kejayaan kali ke2 ke?
untungnya mommy dania ni...

sedap gak dapat lemonade aunty anne's ekkk!

kaezrin said...

ader resipi ker???

Nurhayati said...

pandainye ur hubby masak nasi beriyani.. bestnye.. camni harusla makan je keje.. ;)

Cutestamoi said...

Jangan lupe naik kat penimbang bile abis makan.. huu.. makan nasi memalam!!

MommyDania said...

KV: resepi? hmm, kena tanya dia la kak. sy pun tak tau..

lieyn: blh la kira lagu tu. hahahaha

kaezrin: nt i tanye dia ek

nurhayati: ok la, dia rajin gak tlg masak kt dapur. mmg dasar suka makan. hahahahaha

erma: ko masih berdiet ke pregnant2 nih? tok sah la weiii!!!

ibusinga said...

salam kenal.........
pandainya encik hubby masak....
hubby saya pandai gak...
masak air panas...je...
:)

MommyDania said...

ibusinga: hye! maceh ;)