expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 27, 2009

1st Scan

Susulan dari kejadian ini, sekali lagi kami terjah klinik untuk check up. Kali ini Dania tak ikut pulak, sebab sibuk nak ikut my parents pergi kenduri. Dan kali ini juga bukan saya je kena check, Mr Hubby juga. Oh...bukan ante natal check ye! Dia duk sakit kepala & selesema (sp?) since Thursday.

Ok, result is good, alhamdulillah. Urine test semua clear, means I've been a good girl taking care of myself well! Hahahaha!!!. Baby is moving around like nobody's business. Tapi saya belum merasa kicking or apa-apa, maybe sebab perut besar baby masih kecil. Kecil saja tau! Doc cakap lebih kurang genggaman tangan saya. Keciknya!

Cuma, saya nak tau kat mana boleh buat scan yang boleh dengar heart beat baby sekali. Klinik tempat saya tu takde pulak. Teringin juga nak tengok dan dengar heart beat dia kan. Kat mana yek??




Walaupun ini pregnancy kedua, tapi saya rasa macam first time. Bila tengok tv scan tu, macam-macam yang saya tanya doctor. Doctor pun pelik. Dia cakap sebab jarak sangat la nih sampai dah tak ingat. Huhuhuhuhuhhu

7 comments:

ibusinga said...

kalau dekat2 PJ..boleh datang klinik kita...
:)

noniey alias said...

alhamdulillah takde pepe.. kalau kat kuantan, aku tau lah.. hehehe... aku ari tu gi klinik kanak2 n pusat bersalin... siap dapat tengok guna 3D lagi...

honeylanz said...

boleh ke poliklinik subasri & gan kt rampai business park. 4D scan rm 80 kut.

MommyDania said...

Ibusinga: klinik kita tu refer to nama klinik or your klinik? mak konpius...

Noniey: pertolongan mu itu ku ucapkan terima kasih :p

Has: rampai biz park? hmm, nt i survey. TQ

mama uzma said...

alhamdulillah semua ok...

hmm...masa uzma iena check up kat pusrawi...kat situ ada..

kirana said...

kat KPJ seremban ada ..hihihi saja aku tau ko takkan nk pi sban check kan

ibusinga said...

hehehe...klinik saya...
kat PJ