expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

July 21, 2009

Check Up tak menjadi

Sabtu lepas saya plan untuk buat check-up. Tinggi menggunung harapan nak scan perut bulat, kut-kut nampak la sket-sket walau sebesar kacang hijau aje. Pagi-pagi saya dah kejutkan Mr Hubby dan Dania. Budak sorang ni kalau tak dikejut memang payah betul nak bangun.

Maka bersiap-siaplah kami semua, excited nak ke clinic untuk jumpa baby adik. Yang paling excited dah tentu baby kakaknya. Walaupun dia agak blur camne nak tengok baby adik tu sedangkan baby duk dalam perut.

Sampai-sampai clinic dengan perut penuh air tapi lapar (ye la...every check up kan kena buat urine test-mak dah siap minum 3 gelas air kosong!), nurse cakap Doc saya takde. Ada emergency, diganti dengan doc lain. Bila tanya, Indian male doc. Gulp!

Kesimpulannya, saya pegi clinic hanya untuk wee wee. Lepas tu kami pegi breakfast aje. Jenuh pulak menjawab dengan Dania, "Nia nak tengok baby adik". Bayangkan dia ulang ayat ni sepanjangseparuh hari sebelum kami menerjah Pavilion pulak. Ni kes kecewa la nih!


6 comments:

honeylanz said...

gud gurl dania nk tgk adik dia. ac dulu x nak tgk baby. (cemburu kut)..hehehe

Queenin Murni said...

ala siannyer dania.. frust dia.. mommy beli la set yg boleh boleh dgr heart beat baby tu.. bagi dia dgr.. mesti excited! :P

MommyDania said...

Has: kdg2 dia jeles jgk! takut kena kongsi semua nanti kut.

Queenin Murni: set apa tu? Mana mau cari? Mahal dok? macam menarik ek

mama uzma said...

alaala...siannya baby kakak...hampa dia ye...

kak..heart beat baby tuh leh tahan la harga dia..tapi x pe..akak masyukk...hihi...

hadina said...

dania betul2 excited nak tgk adik dia..
nnt bila dah scan,boleh amik copi scan n bg kat dania tgk..

ibusinga said...

jom datang kenet kita ..kita scan kan...
:)
yang bunyi2 tu..mahal lah jugak...
doppler namanya...