expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

August 4, 2009

Like Mother Like Daughter..No?

Mama saya seorang yang pandai menjahit. Walau tanpa pengajian yang formal, dia boleh menjahit. Katanya, dia belajar through trial and error. Biasanya dia akan guna baju sedia ada, copy cutting, potong dan jahit. Walla...siap!

Sudah beberapa dress/gaun Dania yang dia jahit sendiri. Dan bila Dania pakai, ramai yang bertanya di mana saya beli. Kalau datang nakal saya, saya jawab je nama² butik glamer tu. Tapi in the end, saya cakap jugak mama yang jahit. Wahh...lagi kagum jadinya diorang nih.

Ini salah satu gaun yang mama saya jahit yang dipakai Dania masa wedding cousin saya tahun lepas. As usual, ramai yang bertanya. tee hee hee...















Dan bakat itu tidak ada pada saya. Jangan kata nak jahit gaun, seluar kerja Mr Hubby yang tertetas benangnya kat bawah pun saya bagi mama jahitkan. Saya cuma tahu jahit butang ajo!


8 comments:

Nurhayati said...

pandainye mama Dania ni wat dress... sangat cantik tuk Dania yang comel ni pakai.. pe kata mama Dania watkan tuk Zara bole??!! hihi

MommyDania said...

Nurhayati: hmm..boleh. kira rega kwn. tp tak gerenti bila siap la. hehehehe

Fid said...

wahhh bertuah badan!!cantik........kalaulah daku pandai gitu,.,..

mommylyssa said...

waaaa... cantik!!! dresses camtuu skrg dah lah memahal!! lucky you!!

Mama Adib said...

cantik, nati ku ada bb girl leh la tempah ngan mama ko kan

rega kawan2 *wink*

l i e y n said...

aku plak mmg sucks with mesin jahit! kalau jahit tangan sikit2 tu boleh le....apatah lagi nak buat baju!

MommyDania said...

Fid: badan sapa yg bertuah? Dania la kut ek sbb dia yg dpt baju

Zura: oh yes I am lucky. xyah beli gaun dh. tp kalau tgu my mom jahit, ntah bila nk siap.

MAdib: aah..kira2 abih pantang je nt boleh proses utk baby girl pulak yek! hehehehe

Lieyn: aku pun sama. mesin jahit & aku tidak seteru.

noniey alias said...

sama lah dgn aku.. adik beradik aku sume pandai jahit.. adik aku siap jahit tuk butik kat spore lagi.. tapi aku plak memang malas giler2.. takde jiwa