expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

August 25, 2009

What do your husbands usually wear during raya?

Other than baju melayu? Almost setiap tahun saya akan alami masalah ini. Kalau kita yang ladies nih senang aje. Baju kurung/kurung moden/kebaya/jubah/mini jubah or any decent clothes kan? Tapi untuk lelaki ni macam mana? Baju melayu pun pakai masa pagi raya je.

Baru² ni saya ke Isetan dengan niat nak meninjau baju untuk Mr Hubby. T shirt atau shirts. Tapi secara rawak yang saya perhati, kalau t shirts semuanya belang². dan kalau shirts pulak dari jenis kain linen (yg senang renyuk tu).

Susahnya nak cari baju sesuai untuk lelaki ni kan? Kalau you all macam mana? Any ideas? Where to get nice designs with nice price tag juga? *wink*


8 comments:

Umi Nawfal said...

achic, kalau my hubby die akan pakai bj melayu ngan seluar slack.. t-shirt nih mmg asik belang² jek.. bosan..

honeylanz said...

bj melayu mmg pg raya aja. ptg hb akan pakai polo shirt. n dia mmg suka belang2 gitu. has tgk hb has suka timberland. price tu has x pasti.

Nurhayati said...

betul2.. laki mmg susah nak cari baju.. kekadang mmg tak tau nak beli ape.. huhuhu

sori la ye, tak de idea memberangsangkan hihihi

KV said...

hubby akak stail org kampung, tiset bodoh ngan sluar track. Haha

** Perfect Love ** said...

yaa sy juga sudah bosan tgk baju belang2. hasben kata bukan dia suka baju belang2. tp mmg corak baju lelaki semua belang2.. huhuhu

ibusinga said...

every year cik abang pakai baju melayu dgn jeans..dia kata..kalau dgn slack..macam sultan johor lah pulak...

MommyDania said...

Achu: hari raya ke 2/3 onwards pun pakai baju melayu jgk ke? caya lah

Has: nasib baik dia suka. husband sy dh jemu tgk belang2 tp mmg itu je choice yg ada

Nurhayati: xpe la..sama la masalah kita yek!

KV: itu attire time ptg2..hehehe

Love: itula pasal kan. geram btl laa..design la lain2 pulak ke.

Ibusinga: kak, pe salahnya mcm sultan johor. silap2 ada yg angkat tangan, daulat tuanku. hehehe

Anonymous said...

cik abang akak tak penah nak menempah baju melayu. tetiap tahun raya ke berapa pun dia pakai baju T je.

-Ibuzaaz