expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 10, 2009

Gynae Lelaki @ Wanita?

Yang mana pilihan anda?

Masa pregnantkan Dania dulu, saya menetapkan pada Mr Hubby bahawa saya cuma mahu gynae wanita Islam. Dan Mr Hubby juga bersetuju. Mencarilah kami high and low untuk gynae wanita Islam di hospital area KL ni dengan kos yang reasonable. Company saya kerja dulu cuma sponsor bersalin ada limit.

Alhamdulillah, saya dapat gynae wanita Islam yang amatlah best di HUKM. She's a prof. Puas hati sangat to the effect I told her this right after delivery "Doc, insya Allah nanti 2nd baby pun I nak Doc jugak!" and she smiled.

Di Kelantan, ada sedara saya seorang gynae. Dan dia lelaki. Hensem. Serious. Hensem! So saya selalu usik sepupu² saya "haa...nanti nak bersalin boleh la bersalin dgn doc hensem" dan setelah bersalin anak ke-2 dan kembarnya bersalin anak ke-3, tak pernah sekalipun guna khidmat doc hensem itu. "Malu dan tak sanggup rasanya nak bagi doc hensem tgk toot" Hahahahahahah!!!

Kalau you all macam mana? Gynae lelaki @ wanita atau tak kisah?



14 comments:

saudah said...

wanita islam. period. segan sei..

kalau demam ke ape ke pun carik ladies jugak, cuma ada 1 doctor LELAKI tapi sebab dari kecil dgn dia, so kurang sikit segan tu. and he's old..so ok ar

Zety Zin said...

definitely perempuan muslim.

malu ler nak tunjuk kat lelaki walaupun tau dia dah biasa tengok benda2 tu.

mama uzma said...

mestilah wanita islam..
sbb tu pilih pusrawi..
hihi...
malu segan semua ada klu lelaki
yg duk cek2..pegang...
ohh tidak sanggup..

honeylanz said...

nk gynae ppuan. x sanggup if dgn doc. laki. segannye!!

Umi Nawfal said...

beginilah nasib diriku yg beranak di hospital gomen, TAK DAK PILIHAN!!! asalkan dgn laki punya GL dapat kelas 1 sudah!!

noniey said...

aku prefer pempuan.. kalau gi klinik pun, kalau doc lelaki, aku confirm akan cari klinik lain..

aku ada kenal 2 orang gynae.. tapi sebab 2-2 lelaki.. terus aku jarakkan hub tu... malu n segan..

n en suami pun sama.. no more gynae laki.. n mesti muslim...

julia said...

mestilah dgn perempuan.....

dr lelaki bleh timbulkan perasan kurang selesaa...

mujur kat sini pon bleh dpt dr perempuannn. alhamdulillah

MommyDania said...

Saudah: kalau doc tua2 ni ok la sket tp gynae tetap nk pompuan kan?

Zety: doc tu mmg biasa, kita la tak biasa..hehe

Iena: pusrawi ada specialist ka?

MommyDania said...

Has: sama la..segan wooo

Achu: aah la..xdapek nak pilih2 ehh. sabo je laa

Julia: hye. adakah di obersea?

MommyDania said...

Noniey: haa..sat lg kwn ko tu tanya itu ini of cos la dia arif kan? hehe

kirana said...

prefer wanita muslim

tapi aritu yg 2nd..terpaksa
amik lelaki ..
segan mmg segan ...

linahilmin said...

nak gynae pompuan muslim... tu yg masa anak 1st mula2 g pus*** puchong, then tiba2 diaorg tukar ngan gynae laki, terus tukar g kpmc.. 2nd one doc yg sama tp kat camc lak..

nak gynae pompuan sbb segan la kan klu doc laki (tp klu dah takde pilihan nk wat camne kan)

tp klu boleh, dptkan la yg muslim barulah sambut baby tu ada bismillah, ada alhamdulillah, ada selawat....

Umi Nawfal said...

Achic,

HAPPY BIRTHDAY!!!

Queenin Murni said...

sy dulu, 4bulan waiting list unt prof perempuan kat hukm tu..

tut tut...saya boleh tersilap tarikh appointment. midnight on the appntmnt date baru perasan..sebab mati2 igt apptmnt nxt morning.. nangis tak berlagu la..

pegi gak hospital the nxt morning, merayu bagai, tp tak dpt gak... trus dpt prof hashim since klinik dia on that day...

tragis kan??


malu? hmmm.. buat muka tak malu jek lahh beb!! hahahah!