expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 11, 2009

Satu² masakan Mr Hubby suka tapi saya takkan masak

Agak² apa la yek? Kalau dia request selain dari ini, saya boleh cuba sedaya upaya. Tapi idaklah yang satu ini. Dah 4 tahun kahwin ni, dia pun dah give mintak saya masakkan. Saya cuma jawab,

"Lain² I can try, but not this one. U mintak mak masakkan bila balik ek?"

Dan semalam tiba² dia suarakan nak makan lauk ini. Ohh...saya pujuk baik² cakap nanti balik Muar kita mintak mak buat ok.

Nak tau?






















Asam pedas ikan sembilang.


Asam pedas ikan lain, gua no hal! Tapi bukan ikan sembilang ok. Tak kosa mak nak uruskan ikan panjang geliat² dlm plastik tu yang kepala dia macam toot. Hatta yang dah mati kt supermarket sekalipun.


Tidakkkkkkkkkkkkk!!! Err.....you all makan ikan sembilang?


11 comments:

Umi Nawfal said...

owhh.. sangat heaven mkn nasi suam²(ade kan, yg panas tak tertelan pulak) dengan gulai asam pedas ikan sembilang dengan lada hitam & daun kesum yg banyak, ishhhh...

achic, beli yg dah potong² kat pasar, senang nak uruskan, tinggal campak dlm periuk jek!!

MommyDania said...

Achu: masalahnya dia ckp yg dh mati kt pasar ke supermarket tu xsedap. xmanis la apa. nak yg idup! tak kosa tau!!

Zety Zin said...

makan! tapi kalau masak sendiri, saya tak pernah lagi. dulu hubby teringin nak makan. saya suruh dia beli ikan yang dah siap siang punya. hidup2 mak takmo!

tapi last2 dia masak sendiri. haha. dan saya tumpang makan sekaki. double haha.

mama hannah said...

aku pun x makan..yang sekeluarga dengan sembilang aku x suka nak makan.mcm x best je :)

mama uzma said...

keh3....
kak..iena mkn ikan tu..ikan keli pun iena bedal..tapi x pehah beli masak sendiri..sbb apa...??sbb geli nak pegang..EeeEE..mmg x penah pegang klu x msk lagi..x sanggup..

Queenin Murni said...

hahaha.. alkisahnyer.. sy pon geli nak siang ikan tu.. hahaha!

http://queeninmurni.blogspot.com/2009/05/ikan-geli.html

Queen said...

suruh hubby akak sangla..pastu akak tinggal campak masuk dalam periuk jer..hahaha

MommyDania said...

Zety: ok la tu. makan jgk. i kenot go la ikan sembilang nih..

Tun: kita serupa. halim mkn tak? kut ni faveret org muor ke..ye dok?

Iena: tang geli tu la yg akak xsanggup tu

Murni: geng laa!! mmg geli ok!

Queen: the thought of ikan tu blum di masak pun i kenot go.

honeylanz said...

x sanggup jugak!! x tau nape. rupenye kut.

MommyDania said...

Has: kalau i..definitely sbb rupa dia. ishhhh

noniey said...

aku ari tu ada ak orang bagi ikan sembilang tu.. aku tukang masak je.. tukang siang ikan, tukang basuh, tukang letak dlm periuk, sume laki aku.. aku memang tak sentuh hatta makan sekalipun