expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 30, 2009

Kalau pregnant boleh ke makan tapai?

Boleh ke? Menurut kata parents saya ok aje. Tapi saya pernah dengar orang cakap tak boleh. Sehingga ke hari ini saya tidak makan walaupun ada sebakul sebekas besar tapai dalam peti ais rumah. Sangatlah naik hantu jeles tengok Mr Hubby, mama dan papa makan tapai siap dengan ice cream. Arghhhhhhh!!


So...boleh ke makan?


11 comments:

honeylanz said...

x boleh. tapai "panas". itu yg di perkatakan kpd has time preggy sblm² nih.

Queenin Murni said...

aah.. ramai kata tak boleh, infact lepas bersalin pon ada org tak bg. sebab bf, takut panas tu turun ke baby.

Queenin Murni said...

tp kalau teringin sgt tu.. bleh je rasa sikit.. :)

mama uzma said...

x boleh kak...
masa iena semua org pesan jgn
makan..tapi klu tringin rasa la secuit..kang meleleh air liur anak..hihi...

kirana said...

ermm rasanya tak boleh masa awal2 peknen kot...sbb tapai tu tajam

l i e y n said...

kalau dah 2nd trimester ke atas no problem tapi jangan le ko makan banyak2. setakat fulfill ur tastebud dah le...

MommyDania said...

Has: ohh..panas ke? eh, tp durian pun panas, blh mkn kan? hmm

QM: itu la..rasa sket2 buleh kut ek?

Iena: akak tak igt la dolu2 akak makan ke dak. hehehe..pelupa

Ana: tajam pulok. td panas. adehhhh

Lieyn: haa..buleh ke? sket2 buleh kut ek?

m-i-o said...

buat rasa2 hujung lidah okey kot?

aritu masa bulan puasa ada mintak makcik hubby kat kampung buatkan tapai 2kg. masa gi ambik pagi raya tu, dia pesan,

"klo mengandung jgn makan ya. pantang"

anyway, just follow your heart. agak2 tak sedap hati, toksah makan.

Nanak said...

tak boleh ke? adoiyai!..
buah salak boleh makan kan?heeee

ibusinga said...

kih kih kih...
kiter bantai makan semua..
tapai..nenas..
alhamdulillah takde apa..kalau perut kosong..gestrik lah jadiknya..

yang tajam2..(pisau..gunting..)jangan makan ye..
ikut je lah petua2 org2 tua tu..
kang kena marah lak kan...

noniey said...

tak tau sebab aku tak suka makan tapai..