expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

September 15, 2009

Siapa Patut Bagi Duit Raya?

Macam mana konsep pemberian duit raya di antara anda dan pasangan?
  1. Masing² bagi? Maknanya suami dan isteri ada sampul duit raya masing² dan diberi kepada penerima.
  2. Satu sampul mewakili keluarga anda? Either anda atau pasangan yang akan bagi.

Setakat ini, untuk keluarga terdekat ie parents, parents in laws dan anak buah, kami masing² bagi ikut kemampuan masing² juga. Tapi untuk saudara mara lain dan (anak) kawan² biasanya kami bagi satu sampul je. Isi dalaman...biarlah rahsia. Shhhhhhhhh...

Bagaimana dengan you all? Ada pembahagian bajet duit raya tak? Ke semuanya ditanggung beres oleh si suami...wow!! Beruntung badan... *wink*




Pagi² tadi saya sudah menukar duit raya. Collect semua satu ofis pegi tukar. Senang je dengan bank unta tu. Kata officer itu, tak ramai tukar di sini. Mungkin tak ramai orang Islam yang guna bank itu kut. Sapa² belum tukar bolehlah terjah bank unta itu.

3 comments:

Queenin Murni said...

kami berkongi the figure unt semua bakal penerima. peket simpan dlm hanbag sy, time nak hulur,sy serahkan pd suami. :)

honeylanz said...

kami share satu sampul aja n pecahan duit pun 50/50 share. kecuali duit raya parents br duit memasing ;)

kirana said...

aku nombor 2 tu...satu sampul jer..mewakili kami lah
share separuh2 lah..utk 2 belah famili..mak dpt sama banyak

pastu yg lawak ..berebut nk guna sampul tnb ke smpul mimos heheh masing2 nk promote company