expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

November 20, 2009

Apa Tindakan Mommies?

Bila anak uols yang sebaya anak saya yang sedang dalam proses dyperless terkenc di kedai runcit? Atau dalam kes saya di kedai runcit mamak?


Adussss....kejadian berlaku semalam petang selepas balik dari school. Dari dalam kereta duk merayu² minta nak ke kedai mamak. Takde lain nak paw papatuk la tu! Tengah² duk negotiate nak beli apa, papa saya seolah² memberi signal kepada saya yang menunggu dalam kereta supaya segera datang. Saya ingat ke apa, skali papa saya bisik, "Dania wee wee nih!"

Aiyoooooo!!! Tak kan nak marahkan, benda dah jadi. Papa saya tanya mana toilet, nasib la regular customer (slalu beli rot i, jajan dan tong gas) so mamak tu tak marah. Siap sorang budak india tu beriya dia pimpin Dania sampai ke toilet. Oh oh....bukan setakat pimpin ye, dia dah siap sedia nak tolong undress Dania. Politely saya cakap its ok, I can take over. Phewhhhhh!!!

So lepas adegan cleaning up Dania and a thousand apologies, budak india tu pegi ambil mop dan mencuci tempat kejadian. Diorang sikit pun tak marah, in fact very understanding. Terus terbayang kalau ini berlaku di KLCC, MV atau mana² tempat yang besar lain. Ohhh....camno la tu??

8 comments:

fzln said...

hohoho..sib baik wee wee kalu poo poo masakla ko..time tu harusla menjadi kreatif....hahahah

JaNnAh said...

perkara biasa tu.. takkan nak marah budak pulak.. dia baru nak belajar tu.. hihihih.. seb baik kat kedai mamak ye dania..

honeylanz said...

alamak. blom pernah lalui lagi...

mama uzma said...

Hihii
lawak la nia ni...
lain kali kak sblum amik nia
balik tanya dulu nia nak wee wee tak..

Mama Adib said...

pernah berlaku kat ku beb kat jusco he he...

selamba badak je laa nak buat camno

sbb tu time mengajo adib dulu ku pastikan ada baju spare keh keh

MommyDania said...

Fazi: apa lg...cabuttttttttttttttt

Achu: itu la..siap sedia dgn nawfal nt yee

Has: bersyukurlahh

Iena: tiap kali amek tanya, jwbnya tak aje.

MA: uish..jusco? dh tu ko basuh tak tempat kejadian tu?

kirana said...

alamakkkkk ni aku tak konfiden ni hehehe

MommyDania said...

Ana: its part of life. kenang2 blk kelakar pun ada. hehehe