expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

November 17, 2009

Juara Lagu Semi Final 2

Jumaat lepas saya tengok Juara Lagu Semi Final 2. Uols tengok? What do you think?

Selepas merasa so-so pada semi final 1, pada saya semi final 2 ni biasa² aje. Dan saya seperti merasakan Juara Lagu tahun ini tidak meriah dan tidak mencabar. Lagu² yang masuk pun lagu² tidak mencabar. Pendek kata, asalkan orang buat lagu dah boleh masuk Juara Lagu.

Serious weh! Tengok lagu si Black tu, rasanya liriknya tak sampai setengah muka A4 pun. Duk la ulang chorus yang sama. Sama juga lagu si Nubhan tu. Memanglah diorang cakap lagu² mcm tu lagu arus zaman sekarang. Tapi tidakkah perlu lagu² yang masuk pertandingan tu mesti ada keistimewaannya tersendiri. Mungkin macam lagu Sampai Syurga si Faizal Tahir tu atau lagu² dari M Nasir si tua hensem yang bila didengar memanglah best dan bila dihayati ada maknanya.

Kenapa band indon boleh bikin lagu yang best dan penuh makna? Macam lagu Andaiku Tahu ke. Kan?


10 comments:

l i e y n said...

walupun suara singer dia tak berapa mengancam tapi aku suka lagu 'khatimah cinta'- 6th sense...aku pelik gak lagu nubhan boleh menang....

ArELeEz said...

tp, yunalis zarai ado! yuna besh! he3..

MommyDania said...

Lieyn: ntah le Lieyn. semua lg biasa2 pd aku.

Areleez: i like it also tp bkn standard blh menang anugerah. hehee

jua said...

Black punya lagu tu gila tak best.
MNasir tu sampai bebila pun i minta. hakhak

m-i-o said...

ya, sy sokong dari ayat pertama smpi ayat terakhir!

tp sy nak komen sket ya. wpun tiada adegan boobies hampir terkeluar, tp sy tak puas hati kenapa alyah pakai baju cenggitu. stacy yang non-muslim tu pun bleh pakai sopan okeh, wpun ligat tak hengat punye menari! kot ya pun alyah takyah pakai yg ketat metat gitu.

sekian terima kasih.

:P

linahilmin said...

i lap akim af7!!! :)

linahilmin said...

i lap akim af7!!! :)

KV said...

akak dh lama tak layan muzik2. Tak ingat pun semi final juara lagu. Tp final juara lagu wajib tgk!

MommyDania said...

Jua: M Nasir tetap dihati ku jua!!!

MIO: biasalah diorang nih. seksi2 bru org nk tgk kononnya. stacy tu mmg ligat..mak yg tgk mak pancit

Lina: err....i lap m nasir!

KV: xpe kak..nt tgk juara lagu..tupun kalu best

Kak Teh said...

no comment. tapi semua best lahh. komen al tu kan. :)