expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

November 3, 2009

Kejadian Kelakar di Ikea

I don't really know the best way to convey the story. Kalau bercakap senang sket tapi nak tulis ni takut tak sampai pulak maksudnya. Takpe...I'll try my best!

You all tau tak storage tupperware Ikea yang see through cover hijau tu? Its cheap, like very cheap (17 sets is rm15). It looked something like this, also from Ikea.


Semasa saya duk membelek set bekas hijau ni, ada sepasang couple pangkat pakcik makcik sedang lalu sebelah saya. Dialog mereka...

Pakcik: eh eh...murah betul bekas nih. Awak tak nak ke? rm15 jek.

Makcik: tak mungkin...tak mungkin... (sambil terus berlalu tanpa menoleh langsung ke arah bekas hijau mahupun kepada si suami)

Pakcik: (terkebil² dan berjalan juga)


Saya? Tahan gelak kat tepi tu sambil panggil² Mr Hubby sebab nak cerita kat dia pulak.

Err... did you get the joke? *garu kepala mode*


5 comments:

l i e y n said...

aah mcm tak bape paham...
apa yang tak mungkin? makcik tu tak percaya ke bekas tu murah?
or makcik tu ada meniru gaya dalam iklan?
ohhh aku confuse!

MommyDania said...

Lieyn: the way aku paham ckp makcik tu adalah dia tak percaya bekas tu murah.

saudah said...

rasanya makcik tu tak caya bekas tu RM15.00..

or dia xmau beli sebab murah?tu yg menonong aje tu tak pandang laki@produk tu..

agaknya dia ingat barang ikea tu sumer memahal sampai tak caya ada bekas yg banyak (17pcs) for RM 15.00?

entahla

Zuhaini said...

hihihi.. rasanya saya paham la..

dia rasa semua barang IKEA mahal.. so bila laki dia kata murah, tu yg dia x bother to see pun.. ye ke? hihihi...

honeylanz said...

ak ahh.. has rs sama mcm apa zu ckp tuh... makcik tu x percaya ada yg murah!