expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

November 8, 2009

Sri Ayutthaya (lagi)

Ahha...meh nak citer pasal kedai makan nih. Rasanya ramai dah try Sri Ayutthaya nih kan? Dulu ada kat Damansara tapi kedainya kecik aje so they move to Wangsa Maju (the one I went). Memang besar, cantik dan senang nak parking. Lokasi kat sebelah Carrefour Wangsa Maju.

What we ordered? Sila jamu mata anda ;)

The drinks from left is apple lemon juice, coconut lychee, dragonfruit juice and mango honey lemon with soursop juice. Kesemua minuman amat sedap! Tabik spring gitu...

The food. Gosh, dah nama sume dalam thai, sumpah tak ingat. Basically we ordered asparagus with prawn, tomyam seafood ala thai, calamari kicap (kicap kut, kuah dia hitam), crunchy chicken with young mango and soft shell crab yang boleh dimakan even dengan kulit dan kaki segala! To me chicken with young mango and soft shell crab itu amatlah delicious dan marvellous!!

The offered dessert tapi we all dah full sangat so dah tak larat nak dessert² bagai. So kalau you all nak try, silalah ke sana. Sekian laporan makan² pada Jumaat lepas. Ngeeeeee


2 comments:

honeylanz said...

menu nya sungguh mengugat niat diet has ni... mmg suka thai food..

MommyDania said...

skali skala treat diri sendiri takpe Has! :)